Na prijateljski tekmi visoko porazili Tabor Sežano

Nova Gorica, 26.03.2021

Nogometaši Gorice so drugi teden reprezentančnega premora izkoristili za še drugo prijateljsko tekmo. Tokrat so pomožnem igrišču ob Kornu gostili nogometaše Tabora iz Sežane in zmagali s 4:1 (2:1).

Srečanje, ki je bilo odigrano po sistemu 4x30 minut, je ponudilo z veliko zadetki. Že v drugi minuti so zadetek dosegli gostje, nezbranost v goriški obrambi je izkoristil Makoumbou. Goričani so po začetni živčnosti hitro vzpostavili ravnovesje in začeli pritiskati na vrata gostujočega vratarja Renerja. Trud se je poplačal v 16. minuti, ko je po priborjeni žogi v kzaneksem prostoru Colleyja nepravilno zaustavljal Hlad, enajstmetrovko, ki je sledila, pa je izkoristil Velikonja. Rezultat se do prvega premora v 30. minuti, ni spremenil. Če je bilo v prvem delu zaznati še nekaj kolebanja s strani varovancev Aleksandarja Jovića, pa so v drugih tridesetih minutah povsem nadigrali rdeče-črne, terensko premoč pa je v 49. minuti kronal Diakhate, ki je dobro reagiral po strelu Velikonje.

V drugem delu je ob Kornu zaigrala povsem spremenjena enajsterica, a se razmerje moči ni spremenilo. Plavo-beli so še vedno imeli pobudo, imeli žogo veliko več v svojih nogah in imeli tudi veliko priložnosti. Blizu uspeha so bili Mavretič, Vipotnik in Oyewusi, prednost pa je nato povišal Mlinarić, ki je v 82. minuti postregel z zadetkom tekme, ko je z močnim strelom v desni zgornji kot matiral sežanskega vratarja. Invazija na gostujoča vrata se s tretjim zadetkom ni končala, delo pa je pet minut pred koncem dokončal Volarič.

Goričani so tako po doseženem zadetku v vsaki izmed "četrtin" prišli do visokega zmage nad prvoligaškim tekmecem.

Postava Gorice v prvem delu: Likar, Hodžić, Tomiček, T.Kavčič, Paljk, Šehić, Diakhate, Cvijanović, Črnic, Colley, Velikonja

Postava Gorice v drugem delu: Zeriali, Širok, Mevlja, Grudina, M.Kavčič, Nkama, Mavretič, Mlinarić, Begić (od 90. Oyewusi), Volarič, Vipotnik