Črnic: Ne razmišljamo o neuspehu

Nova Gorica, 15.04.2021

Nogometaši Gorice zadnjo četrtino prvenstva začenjajo z domačo tekmo proti trenutno vodilni ljubljanski Olimpiji. Pred sobotnim obračunom 28. kroga, v katerega se plavo-beli podajajo z osmimi točkami zaostanka za devetim mestom, je Matic Črnic prepričan, da ni še nič dokončno odločeno.

"Dokler smo matematično še v igri za obstanek, o čem drugem, kot o tem, da nam bo uspelo, ne bomo in ne smemo razmišljati. Od prvega do zadnjega se v ekipi zavedamo odgovornosti do kluba," je pred tekmo z nekdanjim delodajalcem odkrit Črnic. 28-letni krilni igralec, ki se je ekipi pridružil v zimskem prestopnem roku, je dres ljubljanskega prvoligaša nosil med julijem 2018 in avgustom 2020. "Tekme proti bivšim klubom so vedno nekaj posebnega, saj imaš kot igralec poseben motiv, da ti uspe priti do zmage."

Varovanci Aleksandarja Jovića so na osmih tekmah spomladanskega dela prvenstva zbrali devet točk, na domačih tleh remizirali z Aluminijem, izgubili s Tabor Sežano, premagali Koper in remizirali z Mariborom. Prav zadnja dva rezultata in predstave na teh tekmah so tisto, kar vliva upanje. "Na nobeni tekmi, razen tisti zadnji proti Sežani, nismo bili nadigrani, v številnih smo bili celo boljša ekipa. Na zadnjih dveh tekmah z Olimpijo je imela Gorica veliko priložnosti, a se tako v Novi Gorici (ob zadetku Vombergarja iz dvomljive situacije, še vratnica in prečka Velikonje ter prečka Cvijanovića) kot tudi v Ljubljani ni izšlo. Glede na vse izboljšave v igri, v primerjavi z jesenskim delom, sem prepričan, da se lahko po Mariboru uspešno po robu postavimo tudi Olimpiji."

Srečanje v novogoriškem Športnem parku bodo pri gostih iz prestolnice izpustili Uroš Korun (izpolnjena kvota rumenih kartonov), Jan Andrejašič (rdeč karton na tekmi z Bravom), Ante Čorić in Vitja Valenčić (poškodbe). Goriški strateg bo pogrešal Darka Marjanovića, ki je že prestal operacijo prsta na levi roki. 27-letni vratar bo primoran počivati štiri tedne.

Glavni sodnik tekme, ki se bo na severu Primorske začela ob 17.15 (TV prenos: Planet TV 2), bo Roman Glažar. Njegova pomočnika bosta David Gabrovec in Aleksander Burjan, vlogo četrtega sodnika bo opravljal Nejc Kajtazović.