Poraz proti Olimpiji

Nova Gorica, 17.04.2021

Nogometaši Gorice so v 28. krogu Prve lige TS v domačem novogoriškem Športnem parku gostili nogometaše Olimpije in izgubili z 0:1 (0:0).

Druga sobotna tekma PLTS se je razživela že v samem začetku. V 7. minuti je namreč do lepe priložnosti po protinapadu prišel Oyewusi, a mu je strel obranil gostujoči vratar. Gorica je bila znova nevarna štiri minute kasneje, ko je po desni strani prodrl Širok, a je njegov sicer močan predložek končal v naročju Žige Freliha. Žal je bil domači strateg Aleksandar Jović primoran v zgodnjo menjavo, že v 31. minuti je zaradi poškodbe namreč zelenico zapustil Nejc Mevlja, namesto njega pa je vstopil Matteo Tomiček.

Drugi polčas so plavo-beli odprli zelo dobro. V drugi minuti nadaljevanja je po lepi kombinaciji na levi strani do strela prišel Mavretič, njegov strel je vratar Olimpije obranil, odbitek pa Colley poslal v vratnico. Domači so dobro nadaljevali. V 54. in 60. minuti sta zapretila M.Kavčič in Begić, a se rezultat ni spremenil vse do 68. minute, ko je za goste zadel Vombergar. Kljub nekaterim priložnostim v zaključku srečanja, najbližje uspeha je bil v sodniškem dodatku Hodžić, so se zmage v novogoriškem Športnem parku veselili gostje.

Gorica: Likar, Širok, T.Kavčič, Mevlja (od 32. Tomiček), M.Kavčič, Hodžić, Mavretič, Nkama (od 80. Cvijanović), Begić (od 66. Šehić), Colley (od 80. Vipotnik), Oyewusi (od 66. Velikonja)