Tomiček: Verjeti, da zmoremo

Nova Gorica, 19.04.2021

Tekme si po lockdownu, ki je prvoligaško karavano ustavil za dvanajst dni, sledijo ena za drugo. Nesrečni poraz z Olimpijo je že zgodovina, pred nogometaši Gorice je nova pomembna preizkušnja. Tokrat v Športnem parku gostuje drugi ljubljanski klub, NK Bravo. Srečanje, ki se bo začelo ob 20. uri, si boste lahko ogledali na Planet TV 2.

V soboto se ni izšlo. Kljub požrtvovalni igri, kjer ni manjkalo tudi priložnosti, so morali varovanci Aleksandarja Jovića priznati premoč vodilni Olimpiji. "Žal se nam je ponovila zgodba, ki nas spremlja skozi celotno sezono. Smo povsem konkurenčni, dobršn del srečanja držimo korak z nasprotnikom, nato pa sledi trenutek nezbranosti, ki nas kaznuje in ostanemo praznih rok. Časa za popravke nimamo več, zato bomo morali že v sredo priti do vseh točk. Kakršenkoli drug scenarij za nas ne obstaja," je pred zadnjim letošnjim obračunom s klubom iz Spodnje Šiške dejal Matteo Tomiček, ki je sobotni obračun začel na klopi za rezervne igralce, a po poškodbi Nejca Mevlje vstopil v 32. minuti.

V treh letošnjih obračunih se je Bravo zmage veselili enkrat, dvakrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom. "Na obeh tekmah, ki sta se končali z 0:0, je ostal grenak priokus, saj smo bili v obeh primerih boljši nasprotnik, predvsem na tistem v Novi Gorici, ko je bilo razmerje strelov trinajst proti pet, a žoga kar ni hotela v mrežo. Tudi na razmočenem igrišču smo na začetku spomladanskega dela imeli več od igre. Glede na prikazano moramo verjeti, da zmoremo priti do treh točk. To je v tem trenutku tudi edino, kar za nas pride v poštev," je pred tekmo, s katero se bo zaključil 29. krog Prve lige TS, jasen Tomiček.

Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo obračun izpustil Matija Širok, manjkal bo tudi Darko Marjanović. Na drugi strani bo zaradi sedmega rumenega kartona v letošnji sezoni manjkal prvi asistent lige Mustafa Nukić.

Glavni sodnik srečanja v sredo bo Mihael Antič. Njegova pomočnika bosta Manuel Vidali in Adis Habibović, vlogo četrtega sodnika bo opravljal David Šmajc.