Izredno pomembna zmaga nad Bravom

Nova Gorica, 22.04.2021

Nogometaši Gorice so v 29. krogu PLTS s 3:2 premagali nogometaše Brava. Za pomembne tri točke so zadeli Begić, Colley in Vipotnik.

V idealnih nogometnih razmerah so prvi zapretili Goričani. V 4. minuti je visoko globinsko podajo Mavretiča v kazenskem prostoru pričakal Oyewusi, a je bil njegov strel blokiran. Čeprav so plavo-beli bolje začeli, pa so do vodstva preko Tučića v 8. minuti prišli gostje. A njihova prednost ni zdržala dolgo, saj je že slabi dve minuti kasneje predložek Oyewusija v izenačujoči zadetek spremenil Begić. Sledilo je obdobje, v katerem se je nekajkrat moral izkazati Likar, varovanci Aleksandarja Jovića pa so znova opozorili nase bo koncu 30. minute, ko je nevarno streljal Hodžić.

Drugi polčas se je začel naravnost sanjsko.  Že v peti minuti nadaljevanja je Oyewusi z ostro podajo z desne strani v sredini kazenskega prostora našel Colleyja, ki ga je na tla z rokami položil Križan, glavni sodnik Antić pa je pokazal na belo točko. Colley je samozavestno stopil k žogi in zadel za 2:1. Strelec drugega goriške zadetka je dvajset minut pred koncem srečanja lepo zaposlil rezervista Velikonjo, ki pa je s svojo šibkejšo nogo žogo poslal v naročje gostujočega vratarja. Kazen za neizkoriščeno je prišla po solo prodoru Kramarića, ki je zadel v 81. minuti. Ko se je že zdelo, da bo Gorico doletel še osmi letošnji remi, pa je s prvim zadetkom v PLTS zmago Gorici prinesel Vipotnik.

Gorico naslednja tekma čaka že v soboto, ko je na vrsti zadnji letošnji Primorski derbi na Bonifiki.

Gorica: Likar, T.Kavčič, Tomiček (od 83. Vipotnik), M.Kavčič, Hodžić, Mavretič, Nkama, Paljk, Oyewusi (od 62. Velikonja), Colley, Begić (od 79. Cvijanović)