Na primorskem derbiju do točke

Nova Gorica, 24.04.2021

Nogometaši Gorice so v sklopu 30. kroga PLTS gostovali v Kopru in se z rivali razšli z neodločenih 0:0.

Prvi polčas četrtega primorskega derbija v aktualni sezoni ni ponudil z veliko akcije. Domači so pobudo prepustili plavo-belim in se pomaknili na svojo polovico. Goričani so prvič na tekmi zapretili v 9. minuti, ko je prek vrat streljal Oyewusi. Na naslednjo resnejšo priložnost je bilo treba počakati do 33. minute, ko je imel Colley najlepšo goriško priložnost za zadetek v prvem delu. Cvijanović je natančno podal, 27-letni napdalec pa je poskusil z natančnim diagonalnim strelom, a je dobro reagiral domači vratar Adam.

Tudi drugi del se je začel s podobno umirjenostjo , kot se je končal prvi. Dogajanje se je razživelo šele po 64. minuti, ko je drugi rumeni karton in posledično rdečega prejel Dodlek. Že slabo minuto kasneje je Cvijanović po strelu z roba kazenskega prostora stresel prečko. V 72. minuti je prav Cvijanović z lepim predložkom našel Vipotnika, a je ta z glavo streljal mimo vrat. V zaključku srečanja so zapretili še Velikonja, Zirdum in Hodžić, a se rezultat ni spremenil.

Gorica: Likar, T.Kavčič, Zirdum, M.Kavčič, Širok (od 59. Hodžić), Nkama, Mavretič, Cvijanović (od 81. Mlinarić), Paljk (od 69. Begić), Oyewusi (od 59. Vipotnik), Colley (od 81. Velikonja)