Praznih rok proti Muri

Nova Gorica, 30.04.2021

V 31. krogu PLTS se ni izšlo. Nogometaši Gorice so morali priznati premoč Muri, ki je slavila z 1:5 (1:2).

Kot je že bila navada v zadnjih nekaj krogih, je Gorica dobro odprla srečanje in si hitro priigrala prvo priložnost. V 7. minuti je Begić z globinsko podajo lepo našel Paljka, ta je žogo hitro poslal na rob kazenskega prostora, a je Velikonja žogo poslal mimo vrat Obradovića. Zato pa je bil natančnejši Begić slabih deset minut kasneje, ko je izkoristil slabo posredovanje gostujočih branilcev in silovito streljal z roba kazenskega prostora ter Gorico popeljal do vodstva. Po vodilnem zadetku so pobudo prevzeli nogometaši Mure in preko avtogola Zirdum najprej prišli do izenačenja, po zadetku Kaia Cipota pa do vodstva po prvem delu.

 Drugi polčas se je  sicer začel obetavno, saj se je v šesti minuti nadaljevanja v kazenskem prostoru dobro znašel Begić, a streljal premalo natančno, nadaljeval pa veliko bolj klavrno, saj so v 54. minuti gostje preko Gorenca prišli do vodstva z dvema zadetkoma. Čeprav so imeli varovanci Aleksandarja Jovića nekaj lepih priložnosti (Cvijanović iz prostega strela, Colley iz oči v oči z Obradovićem, Colley z glavo po podaji iz kota), pa do zadetka, ki bi pomenil priključek niso prišli, gostje pa so preko Bobičanca in Štrakla prišli do visoke zmage.

Gorica: Likar, T.Kavčič, Zirdum, M.Kavčič, Hodžić, Nkama (od 75. Baruca), Mavretič (od 59. Cvijanović), Paljk (od 59. Oyewusi), Begić (od 75. Kačinari), Vipotnik, Velikonja (od 59. Colley)