Colley: Šteje le zmaga

Nova Gorica, 05.05.2021

Nogometaše Gorice v 32. krogu Prve ligeTS čaka gostovanje v Kidričevem. Pred zadnjim dvobojem z neposrednim tekmecem za obstanek je za spletno stran spregovoril napadalec Lamin Colley.

"Ne bom ovinkaril, jutri šteje zgolj zmaga. Če želimo ohraniti vsaj minimalne možnosti za obstanek moramo priti do treh točk v Kidričevem. To ne bo lahek zalogaj, saj je Aluminij v drugem delu prvenstva pokazal veliko dobrih stvari, a o čem drugem kot o uspehu ne smemo razmišljati," je bil jasen Colley, ki je v spomladanskem delu prvenstva mrežo nasprotnikov zatresel dvakrat.

Goričani so svojo prvo zmago v aktualni sezoni zabeležili prav proti jutrišnjemu nasprotniku, ob koncu zadnjega medsebojnega dvoboja, ki se je v Novi Gorici končal z 0:0, pa se je porajalo vprašanje, kaj bi se lahko zgodilo, če glavni sodnik David Šmajc ne bi neupravičeno izključil Roka Grudino. "Prepričan sem, da bi tisto tekmo v drugem polčasu obrnili v naš prid, a smo bili za to priložnost prikrajšani. Če smo takrat še lahko nekoliko taktizirali, pa tokrat te možnosti nimamo. Od prve minute moramo igrati na zmago," dodaja 27-letni napadalec, ki se je prav ob gostovanju pri Aluminiju v 14. krogu po skoraj letu dni vrnil v ekipo za tekmo.

Četrtkov obračun bo okrogli dvajseti med ekipama. Plavo-beli so do sedaj zabeležili 10 zmag in pet porazov, štiri tekme pa so se končale z neodločenim rezultatom. Tudi gol razlika - 26 danih 12 prejetih zadetkov - priča v prid nogometašev iz prestolnice severne Primorske.

Zadnje srečanje 32. kroga se bo v Športnem Parku Kidričevo začelo ob 17.00 (Planet TV 2). Glavni sodnik bo Dejan Balažič, njegova pomočnika Robert Vukan in Aleksandar Kasapović, vlogo četrtega sodnika bo prevzel Martin Matoša.