Srebrnič: Ponosen sem, da sem se vrnil v Gorico

Nova Gorica, 25.05.2021

V prostorih Mladinskega centra Nova Gorica je bil danes na novinarski konferenci Miran Srebrnič tudi uradno predstavljen kot glavni trener članske ekipe ND Gorica za sezono 2021/22.

O vrnitvi: "Ponosen sem, da sem se vrnil v velik klub. Sem zelo motiviran za delo, saj se začenja nova zgodba. Prvi cilj je v klubu ustvariti dobro vzdušje, nasploh pa vzpostaviti ambient v katerem bodo povezani vsi segmenti, ki so v nogometu pomembni: uprava, stroka, nogometaši in lokalno okolje na Goriškem. Klubu je potrebno vrniti ugled, ki si ga je ustvaril skozi desetletja."

O ciljih za prihajajočo sezono: "Ambicije so narediti v klubu zdravo sredino, s katero bomo gradili za prihodnost in že v sezoni 2021/22 napadali vrnitev v prvoligaško konkurenco. Res je, da bo to zahteven proces, saj nas čaka veliko dela. Močno bo treba zavihati rokave."

O igralskem kadru: "Rad bi sestavil ekipo, ki ima karakter, ki se bo borila za plavo-beli dres in ki ve, kaj ime Gorica pomeni. Želim si, da bi hrbtenico in jedro ekipe predstavljali domači fantje ostalo pa bomo dopolnili z igralci, ki so okrepitve v pravem pomenu besede. Gorica je klub z velikim imenom in bo v drugi ligi vsako tekmo v vlogi favorita. Moštvo bo ta pritisk moralo znati prenesti."

O strokovnem štabu: "Želim si ohraniti trenutno zasedbo, ki je že v klubu. Skupina, ki jo predstavljajo Florijan Debenjak, Borut Mavrič, Saša Ranić in Rok Rener, je kvalitetna,obenem se med seboj zelo dobro poznamo, saj smo v preteklosti že sodelovali, zato je moja želja, da bi vsi omenjeni bili del Gorice tudi v prihajajoči sezoni."