V drugi tekmi poraz proti Tereku

Nova Gorica, 31.01.2010

V nedeljo je Hit Gorica odigrala svojo drugo pripravljalno tekmo na pripravah v turškem mestu Antalyja. Novogoričani so se pomerili s članom prve ruske lige FC Terek Grozi in izgubili z 1:3. Ob polčasu je bilo 1:0 za Ruse.

Tekma se je začela v enakovrednem ritmu. Belo-modri so imeli dve izraziti priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Blizu zadetka sta bila Goran Galešić in mladi Sandi Arčon, ki je sodeloval pri zmagovitem zadetku v petek proti madžarskemu klubu Vasas SC.  

Igra v polju je bila dobra, Rusi pa so do vodstva prišli v 45. minuti. Tedaj so izvedli prosti strel in premagali belo-modrega vratarja.  

V drugem polčasu so igralci Tereka najprej povedli z 2:0, za Novogoričane pa je znižal Dino Martinovič, mladi nogometaš zvezne vrste, ki izhaja iz novogoriške nogometne šole, pred kratkim pa se je na igrišča vrnil po poškodbi.  

Zaradi poškodbe je sredi drugega polčasa moral igrišče zapustiti mladi hrvaški igralec Matija Katanec, ki je na pripravah z Novogoričani. Zaradi tega so belo-modri do konca srečanja igrali številčno oslabljeni.  

Do tretjega zadetka so Rusi prišli v 90. minuti, ko so še enkrat zadeli s prostega strela.  

Trener Hita Gorice David Peršič je posebej za nd-gorica.com povedal: ''V prvem polčasu so odigrali zelo dobro. Nasprotniku nismo pustili, da bi razvil igro, samo pa smo imeli dve odlični priložnosti. V drugem delu so Rusi prišli do dvojne prednosti, nas pa je nekoliko presekala ta poškodba Katanca. Prek mladega Martinoviča smo le uspeli doseči gol, tretjega pa smo prejeli iz prekinitve. Naj povem, da smo zadovoljni, dva zadetka pa smo dobili iz prostega strela, kar ni nič tragičnega.''    

Hit Gorica : FC Terek Grozni 1:3 (0:1)  

Strelec za Hit Gorico: Martinovič.