Goričani so Interblock ugnali s petardo

Nova Gorica, 31.03.2010

V Ljubljani dva gola Osterca, po enkrat pa so zadeli Cvijanovič, Galešič in Martinovič.

Novogoričani so na šesti prvenstveni tekmi spomladi dosegli peto zmago, tretjo v gosteh. V prvem delu so gledalci v Ljubljani na zelo razmočenem igrišču videli en zadetek. V 16. minuti je bil uspešen Milan Osterc, ki je lepo zadel po podaji Gorana Cvijanoviča.

Belo-modri so sicer zaigrali le z enim napadalcem (zaradi preutrujenosti je na klopi sedel Ivan Brečević) in številčnejšo zvezno vrsto. V uvodnih minutah so zaigrali previdno, svoj ritem pa stopnjevali po doseženem zadetku.

Tekma se je prelomila v drugam polčasu, ko je na 2:0 v 56. minuti povišal Goran Galešič. Ta je bil v akciji hitrejši od ljubljanskega vratarja. Kmalu zatem je Milan Osterc s svojim 16. letošnjim golom povišal na 3:0. Prlek je zadel po predložku Kršiča in odličnem skoku.

Do konca srečanja so Novogoričani izpeljali še nekaj obetavnih akcij, plod katerih sta bila še dva dosežena zadetka.

Najprej je za 4:0 zadel vedno boljši Goran Cvijanovič, ki je z glavo žogo v mrežo poslal po predložku Matije Široka.

Cvijanovič se je izkazal tudi pri zadnjem zadetku belo-modrih. Lepo je zaposlil mladega Dina Martinoviča, ki je bil s strelom po tleh uspešen drugič letos.

Hit Gorica tudi naslednjo tekmo igra na stadionu v Spodnji Šiški. V soboto gostuje pri Olimpiji.

Trener David Peršič je po tekmi in zasluženi zmagi posebej za nd-gorica.com povedal: ''Začelo smo nekoliko bolj previdno. To nam je omogočilo kontrolo nad igro, po lepi akciji pa smo že v 15. minuti povedli. Mislim, da je bil odločilen trenutek naš drugi zadetek. Nato so namreč domači igralci padli, mi pa smo izkoristili še nekatere priložnosti. Na žalost je bilo igrišče zelo slabo, tako da igre nismo mogli razviti v popolnosti. Fantom čestitke za visoko in zasluženo zmago.''
 

Interblock : Hit Gorica 0:5 (0:1)

Stadion ŽŠD Ljubljana, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Žekš (Črenšovci), Gabor (Martjanci).

Strelci: 0:1 Osterc (16.), 0:2 Galešič (56.), 0:3 Osterc (62.), 0:4 Cvijanović (76.), 0:5 Martinović (78.).

Interblock: Troha, Cankar, Klančar, Rapnik, Jogan, Fink, Sheldon (od 68. Vrhunc), Tabot, Horvat, Berić (od 65. Čehić), Iličić.

Hit Gorica: Simčič, Širok, Škarabot (od 58. Kršić), Zafirović, Nikolič, Rakušček, Cvijanović, Galešić, Demirović (od 66. Martinović), Osterc (od 84. Brečević), M. Mevlja.

Rumeni kartoni: Jogan, Fink, Cankar; Galešić.