Začetek 14. junija, prva tekma 15. julija 2010

Nova Gorica, 21.05.2010

Žreb za UEFA Evropsko ligo bo 19. junija v Nyonu. Poglejte, kdo so lahko tekmeci Gorice.

Člansko moštvo Nogometnega društva Gorica je v torek opravilo zadnji trening v okviru sezone 2009/2010, igralci in strokovno vodstvo pa se sedaj mudijo na zasluženem dopustu.  

Ponoven zbor pred novo sezono in s tem tudi začetek priprav na jubilejno 20. državno prvenstvo Slovenije je predviden za 14. junija 2010. Ekipa bo prvi del priprav skoraj zagotovo opravila v mestu vrtnic in v neposredni bližini mesta.    

Prva uradna tekma za sezono 2010/2011 Novogoričane čaka v četrtek 15. julija, ko se bodo z za zdaj še neznanim tekmecem pomerili v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo. Povratna tekma bo najverjetneje čez teden dni, v četrtek 22. julija.  

Med uvodnima evropskima tekmama pa se bo v soboto 17. in v nedeljo 18. julija začelo domače državno prvenstvo.     

Žreb za Evropo 21. junija  

Hit Gorica bo že štirinajstič v svoji zgodovini, sedmič zapored, nastopila v evropskih pokalih. Največji uspeh sega v leto 2004, ko so se Novogoričani tedaj uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za nastop v Ligi prvakov, v septembru istega leta pa odlično nastopili tudi v Pokalu Uefa.  

Žreb tekmovalnih parov za letošnje poletne evropske preizkušnje bo 21. junija na sedežu evropske nogometne zveze UEFA v švicarskem mestecu Nyon ob ženevskem jezeru.   Na uradno razvrstitev med nosilce in nenosilce bo potrebno še počakati, v bobnu za 2. krog kvalifikacij za UEFA Europa league pa bo kar nekaj slavnih in zelo zanimivih klubov.

Tu bodo zmagovalci 1. kroga kvalifikacij, neposredno v 2. krog pa so poleg ND Gorica med drugimi uvrščeni tudi: avstrijska FK Austria Dunaj in FK Rapid Dunaj, beograjski OFK, nizozemski FC Utrecht, portugalski SC Maritimo Madeira, turški Bešiktaš iz Carigrada, grški Olimpiacos iz Pireja, izraelski FC Maccabi Tel Aviv, poljska Wisla iz Krakova, Borac iz Banja Luke ter črnogorska Budučnost iz Podgorice.  

Vsekakor zanimiv repertoar moštev, s katerimi se lahko srečajo Novogoričani.