Na Danskem do remija

Nova Gorica, 23.07.2010

Belo-modri so na povratni tekmi proti Randersu igrali 1:1

 

Povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo med Hitom Gorico in FC Randers se je na Danskem končala brez zmagovalca. Zaradi zmage na prvi tekmi s 3:0 v 3. krog napredujejo Danci.

Belo-modri so povratno tekmo odigrali dostojno, veliko bolj zrelo kot prvo. V prvem polčasu so imeli niti igre v svojih rokah, kombinatorna je bila predvsem igra na sredini, do pravega strela pa niso prišli. Domačini so povedli v zadnjih minutah prvega dela, ko je zadel Cramer.

V nadaljevanju dobra predstava Hita Gorice. Vstop Admija Kršiča je poživil sredino igrišča, do izravnave rezultata pa so gostje prišli v 79. minuti. Po lepi podaji Enesa Demiroviča je svoj prvenec v dresu Hita Gorice dosegel mladi up Dejan Žigon. Slednji je imel zatem se eno priložnost.

Kljub izpadu so belo-modri tako v prvem delu tekme v Novi Gorici, predvsem pa na drugi tekmi pokazali dobro predstavo in lahko z optimizmom zrejo v prihodnost. 

Naslednja tekma je v nedeljo 25. julija ob 20. uri proti Olimpiji.  

 

Randers : HiT Gorica 1:1 (1:0)

 

Stadion Essex Park, gledalcev 2200, sodniki: Muir, Middleton in Sweeney (vsi Škotska).

Strelca: 1:0 Cramer (42.), 1:1: Žigon (79.).

Randers: Hansen, Jensen, Egholm, Cramer, Pedersen, Lorentzen, Karlsen (od 70. Sane), Olsen (od 58. M. Sorensen), Movsisyan (od 66. Madsen), Fenger, Berg.

Hit Gorica: Simčič, Komel, Zarifović, Balažic, Gregorič (od 57. Širok), M. Mevlja, Rakušček, Stojanović (od 63. Arčon), Demirović, Kršić (od 78. Žigon), Velikonja.

Rumeni kartoni: Pedersen, Madsen; M. Mevlja, Zarifović.
Rdeč karton: M. Mevlja (90.).