Dva zadetka Etija za remi z Olimpijo

Nova Gorica, 26.07.2010

V drugi tekmi državnega prvenstva so Novogoričani z dvema zadetkoma Velikonje iztržili točko proti Ljubljančanom

Po zahtevni evropski tekmi je belo-modre v nedeljskem večeru čakal težaven test tudi na domačem prizorišču. V drugem krogu so doma gostili Olimpijo in po dvojnem vodstvu z igrišča odnesli točko.

Domači so bolje začeli in po poizkusu Danjela Rakuščka je v 16. minuti iz izjemnega protinapada zadetl Etien Velikonja. Gorica je bila na mokrem igrišču boljši nasprotnik, gostje pa so po prostem strelu uspeli izenačiti tik pred odhodom na odmor. Splozka žoga Rakoviča je nekoliko presenetila vratarja Simčiča.

V nadaljevanju najprej enajstmetrovka za Ljubljančane, ki jo je Simčič ubranil, zatem pa še kazenski strel za domače, ki ga je Velikonja pretvoril v svoj drugi zadetek in drugo prednost belo-modrih na tem srečanju.

Toda tudi ta gol Goričanom ni prinesel popolnega izkupička. Hrabri gostje so se spustili v lov za izenačenje in ga v 80. minuti tudi uspešno dokončali. Drugič je zadel Rakovič.

Kljub malce grenkemu priokusu so igralci Hita Gorice potrdili, da njihova igra dobiva prave obrise, zato se lahko vsi skupaj veselimo naslednjih tekem.

 

Hit Gorica : Olimpija Ljubljana 2:2 (1:1)

 

Športni park, sodniki: Čeferin (Kranj), Šinkovec (Begunje na Gorenjskem), Ajdovec (Kranj).

Strelca: 1:0 Velikonja (16.), 1:1 Rakovič (45.), 2:1 Velikonja (66./11-m), 2:2 Rakovič (80.).

Hit Gorica: Simčič, Širok, Komel, Zarifović, N. Mevlja, Rakušček, M. Mevlja, Žigon (od 68. Stojanovič), Kršič (od 56. Arčon), Demirović (od 90. Jogan), Velikonja.

Olimpija: Lipovac, Kašnik, Salkić, Ošlaj, Jović, Lovrečič, Rujović, Rakovič (od 90. Bešič), Škerjanc (od 77. Prašnikar), Cimirotič (od 90. Vučkič), Cvijanovič.

Rumeni kartoni: M. Mevlja, Komel, Velikonja, Simčič, Širok; Jović, Kašnik, Ošlaj.
Rdeč karton: Cvijanovič (66).