Statistika: Osterc pri 62 zadetkih, Etien jih je dosegel 30

Nova Gorica, 30.07.2010

Največ nastopov ima Miran Srebrnič, Admir Kršič že tretji

Nova sezona se je šele dobro pričela, novogoriški nogometaši pa v prvi državni slovenski ligi nastopajo že 20. zaporedoma.

V zaključenih 19 državnih prvenstvih je največ nastopov zbral legendarni kapetan kluba Miran Srebrnič, ki je sedaj pomočnik trenerju Davidu Peršiču. Kar 399 krat je pritekel na igrišče prve lige oblečen v majico Gorice.

Po številu nastopov je na drugem mestu Florjan Debenjak (310) na tretjem pa Nebojša Kovačevič (223). To pa se bo že po nekaj krogih letošnje sezone spremenilo, saj je največ tekem do letošnje sezone med aktivnimi nogometaših odigral Admir Kršič (221).

Na petem mestu sledi Borut Mavrič, na šestem pa je drugi še aktivni igralec Enes Demirovič, ki je do sezone 2010/2011 zbral 208 tekem v 1.SNL v belo-modrem dresu.

Celotno lestvico z vključenimi nastopi sezone 2009/2010 si lahko ogledate tukaj.

 

Po koncu lanske sezone je prišlo do spremembe pri najboljših strelcih kluba v 19 letih 1.SNL. Dolgo časa vodečega Novico Nikčevića (44 golov, sedaj 3. mesto) je na prvem mestu zamenjal Milan Osterc, ki je v dresu Hita Gorice v prvi ligi že 62 krat zatresel nasprotnikovo mrežo.    

Drugo mesto s 57 zadetki drži Enes Demirovič, med drugi med aktualnimi člani moštva pa je Etien Velikonja, ki je do letošnje sezone 28 krat premagal nasprotne vratarje.

Etien je z dvema goloma proti Olimpiji že dosegel število 30 in se tako na desetem mestu lestvice izenačil z Miranom Burgičem. Na tretjem mestu med sedanjimi člani belo-modre zasedbe pa je trenutno Admir Kršič s 17 zadetki.

Tudi vse strelce Gorice v 1.SNL si oglejte tukaj.