Prestižno gostovanje v Ljudskem vrtu

Nova Gorica, 30.07.2010

Novogoričani za nadaljevanje serije neporaženosti

Po sobotnem jutranjem treningu je pred nogometaši Hita Gorice v nedeljo ob 18. uri na sporedu ena najbolj prestižnih tekem sezone. Gostovanja v Ljudskem vrtu so bila vselej polna zanimivih dogodkov in vsi smo prepričani, da bo tako tudi tokrat.  

Mariborčani so v četrtek dosegli veliko evropsko zmago proti škotskemu Hibernianu iz Edinburga, že takoj po tekmi pa so jim misli že ušle proti pomembnemu nedeljskemu obračunu. Novogoričani se na tekmo pripravljajo ves teden. Branilec Gregor Balažic je odpravil težave s trebušno prepono in bo za nastop pripravljen. Kaznovanih ali poškodovanih nogometašev ni, tako da ima novogoriško strokovno vodstvo na voljo vse nogometaše.    

Trenerja Davida Peršiča veseli izjemen pristop in želja po dokazovanju s strani vseh igralcev. Kljub mladosti na svoja pleča prevzemajo odgovornost nastopanja za štirikratne državne prvake. ''Fante lahko le pohvalim. Vsak trening oddelajo zelo zavzelo. V naši igri je še precej nihanj, kar je razumljivo. Vidi pa se, da počasi le ujemamo tisti nivo igre, ki nas je krasil spomladi. Vemo, da je Maribor favorit. Naš realen cilj je ostati neporažen, kar bi za samozavest mlade ekipe veliko pomenilo. Iz tekme v tekmo poizkušamo napredovati, pravi odraz dela pa se bo pokazal šele čez čas,'' pravi trener Peršič.  

V Ljudskem vrtu, kjer tudi v nedeljo pričakujejo dober obisk, se bo znova predstavila plejada mladih nogometašev Hita Gorice, zelo obetavno in mlado ekipo pa imajo tudi Mariborčani, pri katerih pa v letošnji sezoni igra tudi otrok novogoriškega nogometa Goran Cvijanović.

HIt Gorica je na prvi tekmi zmagala, na drugi pa remizirala. Tudi v Mariboru so Novogoričani želijo ostali neporaženi.