Po letu premora na vrsti 58. derbi

Nova Gorica, 20.08.2010

Hit Gorica brez Danjela Rakuščka

Po enoletnem premoru bomo v sobotnem večeru s pričetkom ob 20. uri znova priča severnoprimorskemu derbiju. Tekme med Hitom Gorico in Primorjem je sredi devetdesetih let spremljala izjemna navijaška evforija, motivacija pa je pri igralcih dosegla vrhunec. Na žalost je v zadnjem desetletju sijaj lokalnega derbija nekoliko zbledel, v sebi pa še vedno nosi kanček samosvojega naboja, ki ga na ostalih tekmah ni moč čutiti.

Tokratna tekma bo že 58. prvenstvena po vrsti. 26 zmag so doslej zabeležili Novogoričani, 17 krat je slavilo Primorje, 14 srečanj pa se je zaključilo brez zmagovalca. Trenutna razlika v zadetkih je 86:66 za belo-modre, ki so se v Športnem parku na dosedanjih 30 tekmah veselili petnajstih popolnih uspehov. Ajdovci so v Novi Gorici dobili šest tekem, devet pa se jih je končalo z remijem.

Zadnji derbi je bil odigran 23. maja 2009, ko je Primorje v Ajdovščini zmagalo z 2:1. Zadnja tekma v Športnem parku pa se je odvijala 8.4.2009, ko sta se ekipi razšli s 3:3. 

Domače moštvo je v tem tednu priprav veliko pozornosti posvetilo ofenzivnemu delu igre. ''Jasno je, da si želimo zmage. Moramo izkoristiti prednost domačega igrišča, podporo navijačev in dobro delo na treningih. Tudi sredina pripravljalna tekma z zamejsko Vesno nam je koristila. Dobro smo držali žogo v posesti, tudi zaključki akcij gredo na boljše,'' je pred srečanjem optimističen trener belo-modrih David Peršič, ki pričakuje drugo letošnjo zmago. ''Zavedati se moramo, da je to še vedno lokalni derbi, na katerem je tako pri nas kot pri Primorju še več motivacije. Želimo prikazati dobro igro, veliko pa bo odvisno od zaključkov naših akcij.''

Žal v ekipi belo-modrih ne bo mogel zaigrati Danjel Rakušček, ki je v sredo staknil poškodbo stopala. Predvideva se, da bo z igrišč odsoten dalj časa. Hit Gorica je tako po Daliborju Stojanoviču izgubila še drugega pomembnega člena igre na sredini igrišča.

ND Gorica vabi vse nogometne navdušence, da si derbi ogledajo v živo!