Ob dobri igri je rezultat izostal

Nova Gorica, 02.10.2010

V prvih 25 minutah tri izrazite priložnosti

Derbi 12. kroga Prve lige je zaradi večje učinkovitosti pripadel Mariborčanom. Na vrata Novogoričanov se je po poškodbi vrnil Vasja Simčič.

Za razburljiv uvod so poskrbeli tako nogometaši kot gledalci. Po daljšem postu so se na tribune Športnega parka vrnili člani navijaške skupine Terror Boys, ki so z neprestanim vzpodbujanjem domačega moštva pohvalno poskrbeli za dobro vzdušje.

Nogometaši Hita Gorice so srečanje pričeli v izjemnem ritmu. Prosti strel Etiena Velikonje je gostujoči vratar ubranil, sledila sta izvrstna poizkusa Admirja Kršiča in Krisa Jogana, po katerih bo lahko domači dosegli vodilni zadetek. Aktiven je bil tudi Sandi Arčon, številni napadi pa niso prinesli želene prednosti.

Mariborčani so povedli v 20. minuti, ko je po podaji Vilerja do strela v kazenskem prostoru prišel Tavares in zadel za 1:0. Do konca polčasa so domači lovili zaostanek, vendar niso uspeli zadeti. Imeli so pobudo, igra na sredini igrišča in v ofenzivnem delu ekipe je bila vzpodbudna, vselej pa je bilo moč opaziti odsotnost zadnje, odločilne podaje.

Gostje so v drugem polčasu zaigrali boljše, domačim pa niso pustili preveč prostora za igro. Maribor je drugi zadetek dosegel prek nekdanjega igralca Hita Gorice Gorana Cvijanoviča. Dvojno gostujoče vodstvo je domače precej načelo. Kljub nekaterim menjavam in polpriložnostim, jim ni uspelo doseči častnega zadetka.

Najbližje temu je bil mladi branilec Nejc Mevlja, ki je po kotu odločno streljal z glavo, a mu je gostujoči vratar Pridigar strel ubranil.

Igralec belo-modrih Jasmin Kurtić je tekmo ocenil takole: ''Mislim, da je imel Maribor več sreče. Videli ste, da smo si v prvem polčasu pripravili nekaj zelo zrelih priložnosti, a nam žoga enostavno ni šla v mrežo. Trudili smo se, da bi dosegli zadetek, ki bi nam dal zagona. Nismo znali zadeti. V drugem delu smo malo padli, kar je Maribor kot izkušena ekipa izkoristil in po drugem golu tekmo mirno pripeljal do konca.''

Po tej tekmi sledi dvotedenski reprezentančni premor, ko bo reprezentanca Slovenije igrala kvalifikacijski tekmi proti Ferskim otokom in Estoniji, po njem pa bodo Novogoričani gostovali v Celju.  


Hit Gorica : Maribor 0:2 (0:1)

Stadion v Športnem parku, sodniki: Dragoslav Perič, Matej Žunič, Mitja Podobnik.

Strelca: 0:1 Tavares 20., 0:2 Cvijanovič 55.

Hit Gorica: Simič; Širok, Balažic, Zarifovič (od 57. N. Mevlja), Komel, Kurtič, Kršič (od 65. Galešić), M. Mevlja, K. Jogan (od 78. Demirović), Arčon, Velikonja. Trener: David Peršič.

Maribor: Pridigar; Rajčevič, Viler, Andjelkovič, Mertelj, Pavličić (od 80. Plut), Cvijanovič (od 90. Dodlek), Majer, Rep, Tavares, Berič (od 90. Volaš). Trener: Darko Milanič.

Rumena kartona: Tavares, Andjelkovič (oba Maribor).