V soboto ob 17.00 v Celju brez Balažica

Nova Gorica, 15.10.2010

Pestri prihodnji tedni

Ta konec tedna se po dvojni reprezentančni akciji nadaljuje slovensko državno prvenstvo. Kot je znano, se bodo nogometaši Hita Gorice v 13. kogu Prve lige v soboto ob 17. uri na Areni Petrol pomerili z igralci CM Celja.

Domači so pred kratkim izpeljali menjavo na trenerski klopi. Tako bo proti belo-modrim Celjanom prvič poveljeval Stane Bevc. Tudi zaradi tega tekma prinaša negotovosti in presenečenja.

Novogoričani so v celoti izpeljali program dvotedenskih priprav, med katerimi so odigrali dve prijateljski tekmi, in sicer proti hrvaškemu Interju iz Zaprešića (0:2) in proti zamejski Juventini iz Štandreža (2:0). K sreči v ekipi ni novih poškodb, tekmo 13. kroga Prve lige pa bo zaradi štirih rumenih kartonov izpustil branilec Gregor Balažic

Trener belo-modrih David Peršič pričakuje ostro srečanje: ''Vemo v kakšnem položaju se nahajajo Celjani. Zamenjani so trenerja, vsak trener pa prinese neko novo igro, nove poglede v ekipo. Iz tega razloga so nepredvidljivi in na to bomo morali biti še kako pozorni. Fante bi pohvalil za prizadevnost in trud na treningih, kjer smo se poizkušali nekoliko dvigniti. Že tekma v Celju pa bo pokazala, koliko nam je to uspelo. Srčno upam, da se bo napadalcem odprlo, saj že precej časa nismo zadeli. To rano moramo čimprej odpraviti. Vedno ponavljam, da je ekipa mlada, da potrebuje čas, a vendar je potrebno tudi tekmovati. Štejejo samo rezultati. V Celju pričakujem, da bomo pokazali kompaktno igro z dobro realizacijo.''

Prvi letošnji dvoboj sobotnih tekmecev se je v Športnem parku končal s 3:3, potem ko so Novogoričani še 11 minut pred koncem vodili s 3:0. Ta neobičajna zgodba bo še dodaten motiv belo-modrim, ki jih po tekmi v Celju čakata dva tedna z dvojnim sporedom.
 

V sredo 20.10. Novogoričani igrajo tekmo za Hervis pokal Slovenije proti Interblocku v Ljubljani, naslednjo soboto bo v Športnem parku primorski derbi s Koprčani. V sredo 27.10. sledi na domačem stadionu povratni dvoboj z Interblockom, nakar bo v nedeljo 31.10. ob 14.00 v Ajdovščini na sporedu severnoprimorski derbi.