Iz Celja z minimalnim porazom

Nova Gorica, 16.10.2010

Edini zadetek so belo-modri prejeli v 61. minuti

Nogometaši Hita Gorice so na gostovanju v Celju vknjižili nov prvenstveni poraz. Z zadetkom v 61. minuti tekme je zmagovalca odločil domači nogometaš Dragan Čadikovski.

Trener belo-modrih David Peršič je namesto kaznovanega Gregorja Balažica v obrambo postavil Nejca Mevljo. Prvič po povratku je z začetni postavi zaigral Goran Galešić.

Uvodne minute so ponudile igro med obema kazenskima prostoroma. Domači so bili malce bolj konkretni, prvi poizkus Novogoričanov pa se je pripetil v 16. minuti. S strelom je poizkusil Jasmin Kurtić. Deset minut pozneje se je za strel dvakrat odločil mladi Kris Jogan, tudi takrat brez nevarnosti.

Novogoričanom znova ni stekla igra v napadu. V 31. minuti je z razdalje udaril Goran Galešić, najlepšo priložnost prvega dela pa je ob koncu polčasa za domače zamudil Bezjak. Vasja Simčič je njegov strel odlično ubranil.

V nadaljevanju je ritem igre nekoliko upadel. Sicer šahovska partija brez izrazitih priložnosti je odločitev dobila v 61. minuti. Z desne strani je Domen Beršnjak podal v sredino, kjer je Rok Štraus žogo prepustil Draganu Čadikovskemu, ki je zadel za domačo zmago.

Gostujoče strokovno vodstvo je rezultat poizkušalo ujeti tudi z dvema menjavama. Vstopila sta Sandi Arčon in Dejan Žigon, a si Novogoričani pravih priložnosti niso priigrali. Do konca srečanja je bil najbolj aktiven Goran Galešić, kar pa ni zadostovalo za preprečitev šestega poraza v letošnjem prvenstvu.

Časa za malodušje ni, kajti Hit Gorico čaka že v sredo prva četrtfinalna pokalna tekma z Interblockom, v soboto pa je v Športnem parku na sporedu primorski derbi s Koprčani.   

CM Celje : Hit Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Arena Petrol, sodniki: Balažič, Stančin (oba Ljubljana) in Arhar (Vrhnika).

Strelec: 1:0 Čadikovski (61.)

CM Celje: Mujčinović, Klun, Brezič, Čadikovski (od 92. Popovič), Bezjak, Kačičnik, Gobec, Močič, Beršnjak (od 89. Bakarič), Medved, Štraus (od 79. Zajc).

Hit Gorica: Simčič – Komel, N. Mevlja, Zarifović, Širok - Kršić (od 71. Žigon), Kurtić, M. Mevlja – Galešić, Velikonja, Jogan (od 65. Arčon).

Rumeni kartoni: Brezič, Klun, Čadikovski; Kršić, Kurtić.
Rdeč karton: /.