Pred vrati pokalna tekma proti Interblocku

Nova Gorica, 20.10.2010

Srečanje se prične ob 15. uri

Hit Gorica bo v sredo ob 15. uri nastopila na prvi četrtfinalni tekmi za Hervis pokal Slovenije. Na stadionu v Spodnji Šiški v Ljubljani bo nasprotnik belo-modrih prvouvrščena ekipa druge lige Interblock.


Kot prvoligaši so Novogoričani pred dvobojem favoriti. Glede na stanje v obeh ekipah si lahko obetamo predstave številnih mladih nogometašev, ki iz tekme v tekmo iščejo svojo uveljavitev. Usmeritev obeh moštev je naravnana enako – temelj naj predstavljajo mladi igralci iz lastne nogometne šole.
 

Hit Gorica na zadnjih štirih tekmah Prve lige ni dosegla zadetka, zadnji dve srečanji v domačem prvenstvu pa je izgubila. Interblock je letos v drugi ligi na desetih tekmah nanizal šest zmag, v zadnjem krogu pa je na gostovanju remiziral z Dravinjo z 1:1.
 

K sreči novih poškodb v belo-modri ekipi ni, tako da bodo v Ljubljani predvidoma zaigrali vsi najboljši nogometaši Hita Gorice, ki so v zadnjem obdobju na voljo strokovnemu štabu.
 

Zmaga bi bila za dvig samozavesti več kot dobrodošla, a verjeti je, da bo to šele prvi del četrtfinalnega obračuna. Prihodnjo sredo 27. oktobra bo namreč v Športnem parku povratna tekma.
 

Lansko pokalno tekmovanje je Hit Gorica zaključila prav v četrtfinalu, ko so bile v dveh tekmah uspešnejše Domžale. Tokratna tekmeca sta po dvakrat osvojila pokalni naslov. Novogoričani v letih 2001 in 2002, Interblock pa v letih 2008 in 2009.