Interblock s prednostjo

Nova Gorica, 20.10.2010

Dva gola Etiena Velikonje

V prvi četrtfinalni tekmi so bili na stadionu v Spodnji Šiški v Ljubljani nogometaši Interblocka s 4:2 boljši od Hita Gorice. Povratna tekma bo čez teden dni v Športnem parku.

Novogoričani so odlično začeli in bili v prve pol ure igre boljši tekmec. Do vodstva so prišli v 15. minuti, ko je domači branilec v kazenskem prostoru podrl Jasmina Kurtića, Etien Velikonja pa je bil uspešen pri strelu z bele točke. Omeniti velja še poizkuse Sandija Arčona, Krisa Jogana in Velikonje.

Domači so do izenačenja prišli v 33. minuti. Z bližine je atraktivno zadel Luka Majcen. Do konca polčasa sta pri gostih poizkušala še Gregor Balažic z glavo ter Nejc Mevlja.

Še več razburljivih trenutkov je bilo v drugem delu. Po mirnejšem uvodu in poizkusu Mihe Mevlja, je v 60. minuti Hit Gorica povedla z 2:1. Tudi tokrat je zadel Etien Velikonja, ki je streljal z okrog 8 metrov.

Sledil je diagonalni strel Gorana Galešića, v 79. minuti pa so domači drugič izenačili. Rezervist Filip Valenčič je z lepim strelom z razdalje rezultat poravnal, le štiri minute pozneje pa je isti igralec po globinski podaji povišal na 3:2.

Končni rezultat je v 86. minuti postavil Matej Podlogar, ki je z roba kazenskega prostora neubranljivo meril na Simčičev gol.

Pred povratno tekmo imajo Ljubljančani dva zadetka prednosti, ki pa sta po prikazanem ulovljiva.

 

IB Interblock: Hit Gorica 4:2 (1:1)

IB Interblock: Jug, Skubic, Delamea, Centrih, Rapnik,  Žitko (od 46. Krljanović), Gerić,  Fink, Vrhunc, Čehić (od 46. Valenčič), Majcen (od 69. Podlogar). Trener: Zdenko Verdenik.

Hit Gorica: Simčič, Širok, Kršić (od 58. Komel), Balažic, Mevlja Nejc, Mevlja Miha (od 84. Vetrih), Kurtič, Galešić, Arčon (od 74. Žigon), Jogan, Velikonja. Trener: David Peršič.