Dva strela z glavo za tri točke

Nova Gorica, 31.10.2010

Zadetka Krisa Jogana in Gregorja Balažica

Severnoprimorski derbi se je v deževnem vremenu razpletel po željah belo-modrih, ki so si priigrali peto zmago v letošnjem prvenstvu.

Po pričakovani zadržani igri v uvodnih minutah so varovanci Davida Peršiča kmalu prišli do vodstva. Kot z leve strani je izvajal Enes Demirović, pred domačimi vrati pa je najvišje skočil mladi Kris Jogan, ki je tako dosegel že svoj četrti letošnji gol.

Za Hit Gorico tokrat zaradi poškodbe ni zaigral desni bočni branilec Matija Širok. Na njegovem mestu je srečanje pričel Aris Zarifović. Prav ta nogometaš je moral zaradi drugegfa rumenega kartona z igro zaključiti že v 63. minuti.

V osrčju prvega polčasa sta ekipi prikazali čvrsto predstavo, v kateri pa nikomur ni uspelo spremenili izida. Ajdovci so sicer v 32. minuti dosegli zadetek, ki pa ga je sodnik zaradi dosojenega prepovedanega položaja razveljavil.

V nadaljevanju pritisk Primorja, a se je v vseh najbolj nevarnih situacijah izkazal novogoriški vratar Vasja Simčič. Vzoren in srčen pristop se je belo-modrim drugič obrestoval v 73. minuti, potem ko so tedaj že deset minut igrali brez izključenega Zarifovića.

Demirović je natančno izvedel prosti udarec in s svojo podajo našel branilca Gregorja Balažica, ki je z glavo podvojil gostujočo prednost. Zaradi napadalne igre domačih, so se gostom v zaključku ponudile še nekatere priložnosti, predvsem Etienu Velikonji, a se mreža Ajdovcev ni več zatresla. 

Hit Gorico so tudi v Ajdovščini spremljali organizirani navijači iz skupine Terror boys.


Primorje : Hit Gorica 0:2 (0:1)

Mestni stadion v Ajdovščini,
 

Strelca: Jogan 18., Balažic 73.
Rdeči karton: Zarifovič 63./Gorica

Primorje: Pietrzkiewicz, Ostojić, Čoralić, Tanjič (37./Huskić), Kremenović (78./Lalović), Tomić, Graf, Ihbeisheh, S. A. Živec (85./Vidmar), Marijanović, S. Živec.

Hit Gorica: Simčič, Galešić, Zarifović, Balažic, Kršić, Velikonja, Kurtič (90./Praprotnik), Mevlja, Arčon (65./Komel), Demirović, Jogan (80./Mevlja).