ZMAGA V LJUDSKEM VRTU!

Nova Gorica, 05.03.2011

Za zmago z 2:1 sta zadela Danjel Rakušček in William Franklin Vicente. Vratar Vasja Simčič je branil izvrstno.

Po neposrečenem prvem nastopu proti Olimpiji so igralci Hita Gorice tokrat pokazali povsem drugačen obraz. V Ljudskem vrtu so z 2:1 premagali domačo enajsterico. Tako so belo-modri kot prva ekipa v Prvi ligi 2010/11 prizadejali poraz vodilnemu Mariboru. Bravo, fantje!

Strokovno vodstvo se je glede na začetno postavo na prvi tekmi odločilo za dve zamenjavi.  V obrambi je na desnem bočnem položaju namesto Roka Buzetija pričel Matija Širok, mesto Sandija Arčona na sredini je prevzel kapetan Admir Kršić.

Začetek derbija je po nekaj boljših minutah gostov prvi zadetek prinesel že v 9. minuti. Nekdanji Novogoričan Goran Cvijanović je z desne strani podal pred vrata, kjer je Robert Berič zadel z vodstvo Mariborčanov. Po premiernem golu se je igra nekoliko umirila. Gostujoči igralci so imeli precej težav z obutvijo, saj jim je kar nekajkrat zdrsnilo.

Pobudo so po četrt ure igre počasi prevzemali belo-modri. Ti so svojo prvo pravo akcijo kronali z izenačujočim zadetkom. Goran Galešić je globoko na levi strani z roba kazenskega prostora podal v sredino, v naletu pa je Danjel Rakušček s strelom v daljši kot rezultat poravnal.

Hit Gorica se kljub izenačenju ni potegnila v obrambo, temveč je z agresivno in odgovorno igro na sredini igrišča v prvem delu izpeljala še dve izjemni akciji. V 29. minuti se je sam pred domačim vratarjem znašel Vito Plut, nekoliko z desne strani pa ni uspel zadeti za vodstvo. Sledil je odličen strel kapetana Admirja Kršića z več kot 30 metrov. S prostega udarca je zadel prečnik.

Toda Novogoričani so na odmor vendarle odšli s prednostjo. Prav v zadnji minuti prvega dela je Kršić z lepo globinsko podajo v prazen prostor našel samega Williama Franklina Vicenteja, ki je med nogama zadel za zasluženo vodstvo. To je bil prvi gol Brazilca v Prvi ligi.

V nadaljevanju so boljše zaigrali Mariborčani, ki so imeli kar nekaj priložnosti. Bili so nenatančni, nekajkrat odlično pa je posredoval tudi vratar Vasja Simčič. Tako je bil od domačih napadalcev uspešen v 54., 60., 67., 70. in 82. minuti. Za Maribor sta igrala tudi nekdanja člana ND Gorica Etien Velikonja in Goran Cvijanović, največ preglavic gostujoči obrambi pa je v zaključku srečanja povzročal Rajko Rep. Gostje so se taktično postavili bolj obrambno, priložnosti pa so iskali iz protinapadov.

Hit Gorica je najlepšo priložnost v drugem delu imela v 76. minuti, ko je Goran Galešić z desne strani streljal tik mimo vrat.
    
Sodnik je zaradi velikega števila prekinitev srečanje podaljšal kar za sedem minut. Tudi v sodnikovem podaljšku so Novogoričani zadržali vse poskuse domačih in si priborili veliko zmago.

Naslednja tekma Hit Gorico čaka v soboto ob 18. uri, ko v Športni park prihaja CM Celje. Slednje je danes doma z 1:0 premagalo Rudar. 
 

Maribor : Hit Gorica 1:2 (1:2)

Stadion Ljudski vrt, sodniki: Tošeski (Medvode), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelci: 1:0 Berič (10.), 1:1 Rakušček (16.), 1:2 Vicente (45.).

Maribor: Radan, Rajčević, Vidović (od 46. Potokar), Viler, Dodlek, Majer (od 87. Milec), Cvijanović (od 68. Rep), Mezga, Tavares, Berič, Velikonja.

Hit Gorica: Simčič, Širok, Jogan, Zarifović, N. Mevlja, M. Mevlja (od 90. Martinović), Rakušček, Kršić (od 80. Vidić), Galešić, Vicente (od 84. Arčon), Plut.

Rumeni kartoni: Potokar, Mezga; Kršić, Širok, Zarifović, Simčič, Jogan, Galešić, Arčon.