Štiri tekme, tri zmage

Nova Gorica, 22.03.2011

Zelo dobri dosežki mladinskih selekcij.

Mladinci Hita Gorice so pretekli konec tedna dosegli še eno pomembno zmago. V gosteh so v Celju s 3:2 (3:1) premagali domačo ekipo Simer Šampion. Z zadetkom v 2. minuti so povedli Celjani, belo-modri so do izenačenja prišli v 19. minuti. Uspešen je bil Marko Rojc. Le dve minuti zatem je goste v vodstvo popeljal Boštjan Frelih. Do odhoda na odmor so Novogoričani še enkrat zatresli domačo mrežo. V 43. minuti je zadel Sandi Bremec. Simer je v 69. minuti zmanjšal gostujočo prednost, kar pa ni vplivalo na končni razplet srečanja.

Mladinci po 20. krogih v 1. SML zasedajo odlično tretje mesto. Za vodilnim dvojcem, ki ga sestavljata NK Maribor in MK CM Celje zaostajajo za sedem točk.

Izvrstno so se na gostovanju v Celju odrezali tudi kadeti. Ti so Simer Šampion premagali z 2:0. Ob polčasu je bilo še vedno 0:0, prvi zadetek pa so Novogoričani dosegli v 43. minuti prek Janija Neškoviča. Deset minut pozneje je končni rezultat postavil Jani Rijavec.

Novogoričani so trenutno na šestem mestu. Za tretjimi Domžalčani zaostajajo zgolj za pet točk, medtem ko ima vodilni NK Interblock kar 15 točk več od Hita Gorice. 

V naslednjem krogu mladinci in kadeti na domačem igrišču gostijo vrstnike iz NK Rudar Velenje. V soboto 26. marca na umetni travi v Športnem parku kadeti pričenjajo svoj dvoboj ob 15.00, mladinci pa dve uri pred tem.

Zmaga in remi U-14

Ekipa U-14 je v preteklem tednu odigrala dve tekmi. V sredo so Novogoričani gostovali v sosednjih Biljah, kjer so belo-modri slavili s 3:1. Prvi zadetek za Hit Gorico je v 7. minuti dosegel Tine Hlede. Pod drugi in tretji gol belo-modrih pa se je podpisal Grega Debenjak. Prvič je zadel v 21., drugič pa v 34. minuti.

V nedeljo so Novogoričani doma gostili Rudar Trbovlje. Tekma se je zaključila brez zadetkov. Obetavni fantje so za zdaj šesti, z le štirimi točkami zaostanka za drugouvrščenim Interblockom.

Novogoričani v soboto ob 11.30 gostujejo pri ekipi Ankaran – Piran.