Danes v Pulju proti Istri 1961

Nova Gorica, 26.03.2011

Aris Zarifović je poškodvan

Prvenstveni premor so nogometaši Hita Gorice v tem tednu izkoristili za nabiranje dodatnih moči in uigravanje. V soboto ob 16. uri bodo v Pulju odigrali mednarodno prijateljsko srečanje proti domačemu prvoligašu NK Istra 1961.

''Od torka do petka smo opravili kar sedem treningov. Ta premor smo do zdaj izkoristili za obnovo fizične moči. Fantje so zavzeti, tako da dosedanje delo ocenjujem kot zelo uspešno. Tekma v Pulju nam služi za pripravo na nadaljevanje državnega prvenstva. Že v petek nas čaka dvoboj z Domžalami, prihodnji torek pa domača tekma s Triglavom. Spored je natrpan, zato je opravljeno delo v tem odmoru zelo pomembno. Potrebno je se dobro pripraviti za nadaljnje tekme. Ob tem je pomembno, da ne izgubimo tekmovalnega ritma,'' ocenjuje trener David Peršič.

Ta bo na novem stadionu Aldo Drosina v Pulju lahko računal na vse nogometaše, z izjemo nekaterih.

Aris Zarifović je staknil lažjo poškodbo, Enes Demirović pa po operaciji še ni pripravljen. Enako usodo po poškodbi deli tudi mladi napadalec Kris Jogan. Ta se je treningom prve ekipe priključil v tem tednu.

Ob navedenih bodo manjkali še člani reprezentance Slovenije do 21. leta, Matija Širok ter brata Miha in Nejc Mevlja.

''Dvoboj bo koristen tudi za vpogled v pripravljenost dveh igralcev, ki še nista zaigrala na uradni tekmi. To sta branilec Boris Mijatović ter senegalski napadalec Welle Ndiaye,'' zaključuje novogoriški strateg.