Druženje igralcev ND Gorica z učenci OŠ Solkan

Nova Gorica, 22.05.2011

Oglejte si tudi obširno fotogalerijo!

Tokratni gostje v novogoriškem Športnem parku niso bili nogometaši, temveč šolarji.

Srečanje pod imenom "Druženje z nogometaši" je ND Gorica priredila v sodelovanju z Osnovno šolo Solkan. Bilo je zelo pestro in zanimivo, nekaj posebnega tako za ene kot za druge. To razkrivajo fotografski utrinki.

"Solkanski tretješolci so se izkazali za zelo radovedne in prijetne šolarje. Z zanimanjem so si ogledali naše klubske prostore, skupaj pa smo odigrali tudi prijateljsko srečanje in dosegli kar nekaj lepih zadetkov," je svojo izkušnjo opisal Miha Mevlja, ki se je srečanja udeležil skupaj z Matijo Širokom, Daliborjem Stojanovićem, Williamom Franklinom Vicentejem, Dejanom Žigonom, Dinom Martinovičem, Sandijem Arčonom, Miho Gregoričem in Vasjo Simčičem.

Slednji je požel velik aplavz, ko je na eno od sicer številnih vprašanj odgovoril "trikratni državni prvak". Mlade je namreč zanimalo, če fantje že imajo "kakšno veliko priznanje, naslov ali pokal".

Igralci so tako uvodoma odgovarjali na vprašanja, s pomočjo katerih so mladi skušali spoznati njihovo športno pot in njihov vsakdan. Po ogledu slačilnice so ti zvedavi tretješolci poklepetali še s fizioterapevtom Tomažem Šavnikom, ki jim je razkril, "kaj počne v čudežni sobi s čudežnimi aparati."

Dogajanje se je po slabi uri preselilo na travnato površino, kjer je vsak od nogometašev Hit Gorice svoji šestčlanski ekipi pokazal nekaj spretnosti, skupaj pa so odigrali tudi nekajminutno prijateljsko srečanje. Z gasilskim posnetkom se je prvi del druženja zaključil, saj se je belo-modrim mudilo na trening.

Potem pa je oživela tribuna, kjer so si šolarji privoščili odmor in malico ter z vprašanji zasuli še očeta sošolke Tise, Milana Osterca, nekdanjega nogometaša Hita Gorice.

Solkanski tretješolci v letošnjem šolskem letu namreč spoznavajo zanimive poklice svojih staršev, Tisi in Milanu pa se je tako rešitev za še bolj pester športni dan pokazala kar sama od sebe. Beseda ni tekla le o Osterčevi klubski in reprezentančni karieri, temveč tudi o pomembnosti zdrave prehrane, športnega življenja, izobrazbi, o disciplini, kolektivnosti in odrekanju.

Zaključni del druženja je potekal na pomožnem igrišču ob Kornu, kamor so si solkanski tretješolci šli ogledat trening članske ekipe ND Gorica. Prevzela jih je predvsem priprava vratarja Vasje Simčiča, ki je bil za svoja odlična, predvsem pa atraktivna posredovanja kar nekajkrat nagrajen z aplavzom.

ND Gorica se tretješolcem in tretješolkam OŠ Solkan ter njihovim učiteljicam Lidiji, Mojci, Vesni in Poloni zahvaljuje za obisk in za novo pozitivno izkušnjo!

Fotogalerija:

DSCF1986.JPG

 

 

 

 

DSCF1987.JPG

 

 

 

 

DSCF1988.JPG

 

 

 

 

DSCF1989.JPG

 

 

 

 

DSCF1990.JPG

 

 

 

 

DSCF1991.JPG

 

 

 

 

DSCF1992.JPG

 

 

 

 

DSCF1993.JPG

 

 

 

 

DSCF1995.JPG

 

 

 

 

DSCF1996.JPG

 

 

 

 

DSCF1997.JPG

 

 

 

 

DSCF1998.JPG

 

 

 

 

DSCF2000.JPG

 

 

 

 

DSCF2001.JPG

 

 

 

 

DSCF2003.JPG

 

 

 

 

DSCF2006.JPG

 

 

 

 

DSCF2008.JPG

 

 

 

 

DSCF2012.JPG

 

 

 

 

DSCF2013.JPG

 

 

 

 

DSCF2019.JPG

 

 

 

 

DSCF2020.JPG

 

 

 

 

DSCF2022.JPG

 

 

 

 

DSCF2023.JPG

 

 

 

 

DSCF2024.JPG

 

 

 

 

Foto: ND Gorica

ND Gorica - vse pravice pridržane!