Dve zmagi slovenskih reprezentanc

Nova Gorica, 03.06.2011

Tim Matavž zadel za člane, Nejc in Miha Mevlja igrala za mlade

Najboljši slovenski reprezentanci sta v petek odigrali kvalifikacijski srečanji. Člani so z 2:0 zmagali na Ferskih otokih, mladi pa so z 1:0 na gostovanju porazili Litvo.

V kvalifikacijah za UEFA EURO 2012 je Slovenija na Ferskih otokih zmagala z 2:0. V prvem polčasu je zadetek dosegel Tim Matavž, na začetku drugega pa so domačini žogo poslali v lastno mrežo.

Za Slovenijo so igrali tudi nekdanji člani ND Gorica: Marko Šuler je igral do 25. minute, ko je dobil rdeči karton, Bojan Jokič je nastopil vso tekmo, Valter Birsa je igral do 48. minute, ko ga je zamenjal Matej Mavrič Rožič, Tim Matavž je dosegel gol in na zelenici ostal do 75. minute. 

Ferski otoki: Slovenija 0:2 (0:1)

Postava Slovenije: S. Handanovič; Brečko, Šuler, Cesar, Jokič; Iličić, Birsa (od 48. Mavrič), Koren, Bačinovič; Matavž (od 75. Kirm), Novakovič (od 55. Ljubijankič). Selektor: Matjaž Kek

 

Tudi mladi do zmage

Zmago je slavila tudi mlada reprezentanca pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča. Zmagoviti gol je padel v zaključku tekme, ko je bil uspešen član nemškega kluba TSV Bayer 04 Leverkusen Kevin Kampl. Za našo izbrano vrsto je aktualni član ND Gorica Nejc Mevlja odigral vso tekmo, drugi igralec belo-modrih Miha Mevlja pa je v igro vstopil ob koncu tekme. Za nastop je kandidiral tudi Matija Širok.

To je bila prva tekma mladih v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2013. Naslednja preizkušnja naše mlade upe čaka 10. avgusta, ko gostujejo na Finskem, 1. septembra pa bodo igrali na Malti.

 Litva (U-21) : Slovenija (U-21) 0:1 (0:0)

Postava Slovenije: Oblak, Vučkič, N. Mevlja, Mlinar Delamea, Jovič, Krhin, Rep (90. M. Mevlja), Kampl, Jelenič (62. Fink), Berič, Črnčič (77. Vinko). Selektor Tomaž Kavčič.