Ocena trenerja Srebrniča po koncu priprav v Prekmurju

Nova Gorica, 05.07.2011

''Pristop je bil pravi.''


Ponedeljek in torek sta v taboru Hita Gorice namenjena počitku. Po intenzivnih pripravah v Prekmurju so igralci dobili dva dneva za osvežitev, ki bo v dneh pred pričetkom Prve lige 2011/2012 v ospredju.

Za oceno opravljenega na vzhodu Slovenije smo povprašali šefa strokovnega štaba članskega moštva Hita Gorice Mirana Srebrniča: ''V celoti gledano sem s pripravami zadovoljen. Pogoji so bili zelo dobri, tudi vreme nam je šlo na roko. Zato smo naredili vse, kar smo si zastavili. Poizkušali smo storiti čimveč, tako pri kondiciji kot v tehničnem smislu. Opravili smo veliko število treningov, odigrali štiri tekme. Na njih smo na trenutke prikazali zelo dober obraz, so pa bili tudi momenti, kjer ni bilo vse brezhibno. To moramo popraviti. Ob vsem tem pa je najbolj pomembno, da je bil pristop vseh igralcev na želenem nivoju,'' je uvodoma za nd-gorica.com povedala legenda belo-modrega moštva.

Do krstne prvenstvene tekme je le še 12 dni, tako da se nastop, ki šteje nezadržno bliža: ''Kot je običajno, bomo intenzivnost vadbe malo spustili. Čuti se utrujenost, igralci morajo pridobiti svežino. To je v prvem planu. Poleg tega imamo še dve pripravljalni tekmi, ki lahko ponudita še marsikatere odgovore. Konkurenca v ekipi je ostra, zato so igralci še bolj zavzeti. Mesta v ekipi nima zagotovljenega nihče. Res je, da so nekateri bolj izkušeni, toda na treningu morajo prav tako pokazati vse svoje znanje in zavzet pristop,'' zaključuje Srebrnič.

Zdravje služi takorekoč vsem. Le Dejan Žigon ima rahle težave, a se bo ekipi priključil vsak čas.

Kot je znano, se bodo Novogoričani do dvoboja 1. kroga Prve lige, ki bo v soboto 16. julija,  v četrtek ob 18.30 na domačem stadionu pomerili s Šenčurjem, v nedeljo ob 18.00 pa gostujejo pri Triglavu v Kranju.

O vsem boste pravočasno obveščeni na www.nd-gorica.com.