Drevi ob 20. uri uvertura v Prvo ligo 2011/2012

Nova Gorica, 16.07.2011

Trener Miran Srebrnič: ''Sem optimist!''

Nocoj ob 20. uri se s tekmo Maribor : Hit Gorica (prenos na Šport TV1) v Ljudskem vrtu pričenja 21. sezona državnega nogometnega prvenstva Slovenije.

Novogoričani tako svoj pohod na čimboljšo končno uvrstitev začenjajo pri aktualnih in devetkratnih državnih prvakih. Slednji so v letošnji sezoni že odigrali dve uradni srečanji. Sprva so v tekmi superpokala Slovenije klonili proti Domžalam z 1:2, v torek pa so doma z 2:0 v kvalifikacijah za UEFA Ligo prvakov premagali luksemburški klub F91 Dudelange.

Belo-modre prvi nastop čaka prav danes. Med pripravami so odigrali sedem srečanj, zadnji dve sta se končali brez zadetkov. V zadnjem tednu pa so vadbo prilagodili tudi današnjemu dvoboju.

Trener Hit Gorice Miran Srebrnič ga pričakuje takole: ''V tednu, ki je za nami, smo izboljšali precej zadev. Dobro je, da se igralci čutijo, da vedno bolj delujejo homogeno, uigrano. Zavedamo se, da nastopamo proti prvaku in ekipi, ki ima zelo širok izbor igralcev. Toda s tem se ne obremenjujemo. Vsak začetek prvenstva je težak, s pozitivnim rezultatom pa bi igralci pridobili samozavest, ki je v začetnem delu tekmovanja zelo pomembna. Še kako vem, da bomo za dober nocojšnji izid morali pokazati vse svoje znanje. Na to se tudi pripravljamo. Sem optimist, igralcem popolnoma zaupam.''

Za Hit Gorico na krstni tekmi zagotovo ne bo nastopil poškodovani vratar Darko Brljak. Veseli dejstvo, da sta se trenažnemu procesu priključila branilec Uroš Celcer ter ofenzivni igralec Dejan Žigon. Ostalih posebnosti v moštvu ni.

Postava razumljivo še ni znana, saj gre za začetek prvenstva. Strokovno štab bo glede na lansko sezono in spremembe v moštvu zagotovo naredil nekaj rošad. Počakajmo do večera.

V taboru belo-modrih upamo, da se bo prvenstvo za naše igralce pričelo tako kot pred dvema sezonama. Takrat so Novogoričani na uvodni tekmi v Ljudskem vrtu zmagali z 1:0.  

Ob dem dodajamo, da bo Hit Gorica prvo domačo tekmo odigrala čez teden dni, v soboto 23. julija 2011 ob 20.00 v Športnem parku proti Muri 05 iz Murske Sobote.