Miha in Nejc Mevlja sodelovala ob zmagi Slovenije nad Malto

Nova Gorica, 04.09.2011

Tim Matavž zadel za člansko reprezentanco

Slovenski reprezentanci sta ta konec tedna odigrali kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu.

Člani so v ŠRC Stožice proti Estoniji presenetljivo klonili z 1:2 (0:1). Edini zadetek za Slovenijo je v 78. minuti dosegel nekdanji član Hita Gorice Tim Matavž.

Poleg Matavža, ki je nastopil vseh 90 minut, sta pri slovenski reprezentanci vso tekmo odigrala še dva nekdanja člana ND Gorica, Valter Birsa in Bojan Jokič. Marko Šuler je bil kaznovan, medtem ko je bil Matej Mavrič Rožič na klopi za rezervne igralce.

Na poti na UEFA EURO 2012 sedaj Slovenijo čakata še dve tekmi. Že v torek se bodo pomerili z italijansko reprezentanco na stadionu Artemio Franchi v Firencah. Srečanje se bo pričelo ob 20.45.

Zmaga mladih

Mlada slovenska reprezentanca je pod vodstvom Tomaža Kavčiča na Malti zmagala s 4:1 (2:0). Slovenski upi so bili občutno boljši nasprotnik, pri uspehu pa je aktualni član ND Gorica Miha Mevlja sodeloval v prvem polčasu, njegov soigralec pri belo-modrih Nejc Mevlja pa le minuto manj, saj je bil v 44. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen.

Slovenci so tako v kvalifikacijah za UEFA EURO U-21 2013 dosegli drugo zmago, v torek ob 16.30 pa se bodo v naslednji tekmi na mestnem stadionu na Ptuju pomerili proti Ukrajini.