Zanimivost: nekdanji član Gorice začasni selektor reprezentance Srbije

Nova Gorica, 18.10.2011

Čurčić je bil član prve šampionske generacije Hita Gorice

Iz nogometnega sveta prihaja novica, da je začasni selektor reprezentance Srbije postal Radovan Čurčić. 39 letni strokovnjak bo srbsko izbrano vrsto vodil na dveh prijateljskih tekmah v mesecu novembru.
 
Pred tem je bil Čurčić pomočnik dosedanjemu selektorju reprezentance, ki je moral svoje mesto zapustiti prav po porazu proti Sloveniji 11. oktobra v Mariboru.

Imenovanje začasnega selektorja srbske reprezentance za ND Gorica ne bi bilo nič neobičajnega,  če Radovan Čurčić ne bi bil nekdanji igralec Hita Gorice.

Čurčić je bil v sezoni 1995/96, ko so Novogoričani osvojili prvi naslov državnega prvaka Slovenije, član moštva, prve šampionske generacije, ki jo je tedaj v vlogi trenerja vodil Milan Miklavič, aktualni pomočnik selektorja reprezentance Slovenije.
 
Čurčić je bil tedaj soigralec sedanjega športnega direktorja ND Gorica Uroša Dovžaka, aktualnega prvega trenerja moštva Mirana Srebrniča, njegovega kolega na klopi Florjana Debenjaka ter trenerja vratarjev Boruta Mavriča.
 
Srb se resda v mestu vrtnic ni naigral, saj je tedaj nastopil na zgolj enem srečanju, a kljub temu osvojil naslov državnega prvaka.
 
ND Gorica svojemu nekdanjemu članu želi uspešno trenersko pot.