Blizu zmagi, ostali brez točk

Nova Gorica, 23.11.2011

Hit Gorica je po zadetku Pluta do 72. minute tekme vodila, a na koncu v Mariboru izgubila

Odprava Hita Gorice se še drugič v tem prvenstvu iz Maribora vrača praznih rok. Še drugič so belo-modri izgubili v zadnjem delu tekme.

Pri gostih zaradi poškodbe ni bilo osrednjega branilca Arisa Zarifovića. V prvem delu sta obe moštvi prikazali precej taktično igro, Novogoričani pa so povsem kontrolirali potek tekme in si pripravili kar nekaj lepih priložnosti.

V 20. minuti se je tako William Franklin Vicente sam znašel pred domačim vratarjem, a ga ni uspel premagati. Istemu igralcu se je priložnost ponudila tudi deset minut pozneje. Dober strel z glavo je uspel tudi Mihi Mevlji, ki je proti vratom preusmeril predložek s kota Dejana Žigona.

Belo-modri so do zaslužene prednosti prišli v 39. minuti. Goran Galešić je izvedel prosti udarec na prvo vratnico, kjer je Vito Plut preusmeril žogo v mrežo. To je že deveti prvenstveni gol Belokranjca v dresu Hita Gorice letos.

V nadaljevanju so Novogoričani še naprej igrali zelo korektno, zavzeto in vse do 72. minute imeli vse v svojih rokah. Vicente se je v uvodu drugega polčasa znova znašel v lepi priložnosti. Žogo si je priboril Galešić, ki je odlično podal v sredino, Brazilec pa je streljal točno v domačega vratarja.

Maribor je izenačil prek Daliborja Volaša, ki je zadel z glavo. Prav v tej akciji je sodnik spregledal očiten prekršek nad Vicentejem nekje na sredini igrišča. 

Le sedem minut po poravnavi rezultata pa so Štajerci prišli do zmagovitega zadetka. Uspešen je bil Goran Cvijanović, nekdanji član ND Gorica, ki mu doseganje zadetkov proti bivšemu klubu očitno zelo leži.

Tudi po zaostanku se varovanci Mirana Srebrniča niso predali. Strel Alena Jogana je zletel preko gola, Nejc Mevlja pa je v sodnikovem dodatku žogo poslal do golove črte, kjer jo je domači branilec odbil.

Zares škoda, da se po pogumni in zelo dobri predstavi belo-modri vračajo brez točk. Vse tri letošnje tekme proti Mariborčanom so odigrali zrelo, uspešno, a osvojili le točko.

Že v soboto bo čas za novo zmago. Ob 17.00 v Športni park prihaja Mura. 

 

Maribor : Hit Gorica 2:1 (0:1)

Stadion Ljudski vrt, sodniki: Balažič (Šmarje-Sap), Kokolj (Škofljica) in Podgornik (Vrhnika).

Strelci: 0:1 Plut (39.), 1:1 Volaš (73.), 2:1 Cvijanović (78.).

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Rajčević, Mejač (od 23. Majer), Ibraimi (od 59. Tavares), Mertelj, Cvijanović, Mezga, Berić (od 72. Volaš), Velikonja.

Hit Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, N. Mevlja, A. Jogan, Kovačević, M. Mevlja, Žigon (od 80. Arčon), Galešić, Vicente, Plut.

Rumeni kartoni: Majer, Mezga; Gregorič, Kovačević, Galešić, A. Jogan.