Spet dobra igra brez točk

Nova Gorica, 26.11.2011

Ob porazu z Muro z 1:2 je edini gol za domače zabil Vito Plut.


Na zadnji domači tekmi v letu 2011 so nogometaši Hita Gorice zabeležili poraz proti Muri, čeprav so bili skozi srečanje boljši tekmec.
 
Posebej velja pohvaliti številčnost, glasnost ter koreografijo navijaške skupine Terror boys, ki je vseskozi bodrila domače moštvo.

Belo-modri so, brez poškodovanega branilca Arisa Zarifovića, začeli odlično. Po podaji Gorana Galešića s kota, strelu Franklina Vicenteja ter ob sodelovanju Alena Jogana je Vito Plut z bližine že v 2. minuti zadel za 1:0. To je jubilejni 10. gol Belokranjca v letošnji sezoni.

Napadi domačega moštva so se v dinamični in zelo razgibani tekmi nadaljevali. V prvem polčasu so si Novogoričani priigrali kar 8 strelov s kota. V 15. minuti je po desni lepo prodrl Goran Galešić, žoga pa je za las zbežala mimo daljše vratnice. Isti igralec je dve minuti potem streljal čez vrata.

Sledil je poizkus Mihe Mevlje, nakar sta v eni akciji Alen Jogan in Vito Plut le ogrozila gostujoča vrata, tako da iz lepe priložnosti pa ni padel drugi gol.

Gostje so po pol ure igre zaradi poškodbe zamenjali vratarja, prebudili pa so se v končnici prvega dela. Najlepšo priložnost je imel Fajić, ki je žogo poslal mimo oddaljene vratnice.

Do konca polčasa je dvakrat poizkušal še Vicente, a brez uspeha.

Drugi polčas se je pričel z enakovredno igro. Novogoričani so tako kot večji del prvega dela igrali aktivno, v zaključku akcij pa jim je zmanjkalo pravih rešitev. Po strelu Galešića v uvodu igre smo kasneje videli bore malo natančnih zaključkov.

Čeprav so domači vseskozi kontrolirali igro, se je tudi tokrat nasprotnik vrnil v tekmo. V 66. minuti je imela Mura prosti udarec, Fabjan Cipot pa je žogo z glavo poslal v domačo mrežo.

Hit Gorica je po izenačenju krenila bolj odločno. V igro je vstopil Rok Buzeti, takoj zatem je strel sprožil branilec Miha Gregorič. Buzeti je imel po domiselnem prostem strelu zadnjo lepo priložnost za Novogoričane.  

Dve minuti pred koncem tekme pa se je napaka pripetila vratarju Vasji Simčiču, ki je v lastnem kazenskem prostoru podrl gostujočega igralca Lotriča. Za prekršek je prejel rdeč karton, gostje pa so dobili kazenski strel. 

Domače moštvo je izkoristilo že vse menjave, zato je med vratnici stopil branilec Miha Gregorič. Ta ni uspel zaustaviti strela Mateja Eterovića, ki je Muro povedel v vodstvo z 2:1 in tudi do končne zmage.  

Tako so belo-modri znova (kot v sredo v Mariboru) zapravili prednost iz prvega polčasa, a ne glede na to tudi tokrat prikazali zelo solidno predstavo v polju.  Zadnjo tekmo v letu 2011 Hit Gorica igra prihodnjo nedeljo v Ljubljani. 

Hit Gorica : Mura 05 1:2 (1:0)
Strelci: 1:0 Vito Plut 2., 1:1 Fabjan Cipot 66., 1:2 Mate Eterović 91. (11m)
Rdeč karton: Vasja Simčič (89.)