Jasmin Kurtić o ND Gorica z izbranimi besedami

Nova Gorica, 30.01.2012

Nekdanji član belo-modrih blesti pri Vareseju

Nobena skrivnost ni, da številni nekdanji člani ND Gorica nadvse uspešno nastopajo v zelo kakovostnih in močnih tujih klubih. Že vrsto let po Evropi nosijo tudi ime Slovenije in njihovega nekdanjega kluba ND Gorica.

Eden od teh je tudi Jasmin Kurtić, ki je za ND Gorica nastopal v jesenskem delu lanske sezone 2010/11 in se pred približno letom dni preselil v italijansko Serie A. Za Palermo je nastopal spomladi in dosegel tudi en zadetek. Kurtić je bil prvi nekdanji član ND Gorica, ki je zadel v Serie A.

Od poletja kot posojen nogometaš brani barve zelo ambicioznega drugoligaša Vareseja. Je standardni član prve postave, ob 22 nastopih pa je letos dosegel tudi en zadetek. Kurtić se zaradi zelo uspešnih iger spogleduje s povratkom v Serie A.

Pred dnevi, natančneje 27.1.2012, je Belokranjec v intervjuju za spletno stran Siol.nel/Sportal z izbranimi besedami spregovoril o nekdanjem klubu ND Gorica.

Dejal je: ''Tega, kar mi je dala Gorica, ne bom nikoli pozabil. Selitev v Novo Gorico je bila ključna poteza v moji karieri. Novogoričanom bom vedno hvaležen. Vselej, ko sem v Sloveniji, jih obiščem. Z marsikom iz kluba sem še sedaj redno v stikih. To, da so tudi v tej sezoni tako visoko v prvenstvu, me ne preseneča. To je klub, ki ima tradicijo in odlično dela z mladimi. Pa tudi sicer je v Gorici veliko dobrih ljudi, ki delajo kakovostno. Tudi v nadaljevanju prvenstva želim Novogoričanom vse najboljše.''

Tudi pri ND Gorica nekdanjemu članu Jasminu Kurtiću na njegovi športni poti želimo vse najboljše. 
 

Kurtic.jpg

 

 

 

Jasmin Kurtić v dresu Hita Gorice, 11. septembra 2010, na tekmi proti Triglavu. (Foto: Suzana Uršič / Foto atelje Liquid Sky / arhiv ND Gorica)