Mladi Slovenci znova zelo dobro

Nova Gorica, 29.02.2012

Dva zadetka Dejana Lazarevića. Zaigrala tudi Matija Širok in Kris Jogan.

Reprezentanca Slovenije U-21 je na dodobra izpopolnjenem stadionu v Športnem parku v prijateljskem dvoboju remizirala z Norveško 2:2. Oba gola za Slovence je dosegel Dejan Lazarević. Naši so vodili vse do 92. minute, ko so gostje izenačili.

Slovenci so zaigrali brez številnih poškodovanih in zaradi vpoklica v člansko reprezentanco odsotnih  nogometašev. Kljub temu so se pogumno spustili v dvoboj in dvakrat povedli.  Tik pred odhodom na odmor je z izjemnim strelom z razdalje član kluba Padova Calcio Dejan Lazarević zadel za 1:0.

Norvežani so v drugem polčasu izenačili, Lazarević pa je po podaji Kevina Kampla v 84. minuti še drugič zadel. Toda ''vikingi'' se niso predali in v zadnjem napadu izkoristili neodločnost domače obrambe.

Kljub grenkemu  priokusu zaradi prejetega gol z zadnji minuti, lahko predstavo mladih Slovencev ocenimo za uspešno.  

Na dvoboju sta zaigrala tudi aktualna člana ND Gorica Matija Širok in Kris Jogan. Oba sta v igro vstopila v 64. minuti.


Nova Gorica, Športni park, gledalcev 1300, sodniki: Dabanović, Radunović, Đukić (vsi Črna gora).

Slovenija U-21 : Norveška U-21 2:2 (1:0)

Strelci: Lazarević 42., 84.; Drage 65., Wangberg 92.

Slovenija: Oblak (od 46. Džafić), Jović (od 64. Širok), Struna, Mitrović (od 46. Rešek), Kampl, Lazarević (od 90. Vrhovec), Črnčič (od 71. Fink), Trajkovski (od 46. Rapnik), Božič, Podlogar (od 83. Žibert), Berić (od 64. K. Jogan).

Norveška: Ostbo (od 46. Johansen), Hedenstad (od 76. Wangberg), Berge, Nilsen (od 46. Linnes), Svensson (od 46. Ulvestad), Eikrem, Singh, Drage (od 69. Agdestein), Pedersen (od 80. Bakenga), Nation, Berget (od 61. Borven).

Rumeni kartoni: Božič, Črnčič, Žibert; Nation.
Rdeč karton: /.