Andrej Komac za nd-gorica.com

Nova Gorica, 06.03.2012

Pogovor s povratnikom v belo-modri dres

Pred nekaj dnevi se je k ND Gorica vrnil Andrej Komac. Izkušeni zvezni igralec in občasni reprezentant Slovenije je ob tej priložnosti spregovoril za nd-gorica.com.

Nekdanji igralec Primorja, Olimpije, portugalskega Maritima iz Madeire, švedskega Djurgardensa, izraelskega Maccabija iz Tel-Aviva in nazadnje poljskega Rucha iz Chorzowa je odločitev o vrnitvi domov opisal: ''Težave na Poljskem so se pričele že novembra. S klubom smo sporazumno prekinili pogodbo, sam pa sem zaradi družine iskal bližnjo destinacijo za nadaljevanje športne poti. Možnosti, ki so se mi ponujale, me niso prepričale. Tako sem se odločil, da je najboljše, da to pomlad pomagam Gorici. Z moštvom treniram že nekaj časa, s fanti se poznamo, tako da ni nobenih težav. Vesel sem, da sem tukaj, da sem se vrnil domov.''

Komac na prvi tekmi v soboto še ni nastopil. Drugače naj bi bilo že čez nekaj dni na primorskem derbiju: ''Sam se trudim in upam, da bom v moštvu. Vse ostalo so odločitve trenerja. Mislim, da ima ekipa potencial. Želim si, da bi s soigralci ohranili drugo mesto, ki so ga zasedli jeseni. Vsekakor pa bomo storili vse, da se uvrstimo v evropske pokale.''

Novogoričan je za belo-modre nastopal tudi konec prejšnjega stoletja ter med letoma 2004 in 2006, ko je bil standardni član zlate generacije Hita Gorice.

O sedanji ekipi in prvi tekmi pa meni: ''Moštvo je mlado, toda ambiciozno. Prva tekma ni pokazala realnega stanja. Menim, da smo sposobni precej boljših iger. S težavami se v začetku tekmovanja ubada večina ekip. Realno oceno lahko podamo po štirih, petih krogih. Tudi moja forma še ni najboljša, saj mi manjka tekmovalnega ritma. Vsak igralec potrebuje nekaj nastopov, da znova pridobi pravi občutek. Upam, da ga bom ujel čimprej,'' zaključuje član reprezentance Slovenije na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki 2010 in povratnik v vrste belo-modrih.

Komac_2004-05_celje.jpg

 

 

 

Andrej Komac v sezoni 2004/05.

ND Gorica - vse pravice pridržane!

Foto: Arhiv ND Gorica