Spodbuden domači remi

Nova Gorica, 04.04.2012

Na derbiju med Hitom Gorico in Mariborom brez zadetkov


V derbiju kroga sta se Hit Gorica in Maribor v Športnem parku razšla brez zadetkov. Videli smo dinamično tekmo z nekaterimi izrazitimi priložnostmi, a se mreži nista zatresli.

Pri domačih je v končnici tekme prvič po poškodbi zaigral Miha Mevlja. Postava je bila sicer zelo podobna kot na prejšnjih tekmah.

Moštvi sta pričeli zelo previdno, s precej taktično, šahovsko igro. Po uvodnih minutah se je dvakrat za strel odločil Andrej Komac. Za Mariborčane je v 32. minuti poskusil Željko Filipović.

V končnici prvega polčasa so bili bolj nevarni belo-modri. Sprva smo zabeležili strel z glavo Vita Pluta, nakar je z razdalje sprožil Goran Galešić. Tik pred odmorom je iz ugodnega položaja čez vrata streljal Alen Jogan.

V drugem delu smo videli nekoliko več zaključnih strelov. Po gostujočih akcijah Etiena Velikonje in Gorana Cvijanovića sta bila v 57. minuti nevarna Vito Plut in Goran Galešić. Z glavo je odgovoril je Dalibor Volaš, njegov strel pa je odlično ubranil domači vratar Darko Brljak.

Najlepšo priložnost na srečanju je za Hit Gorico v 77. minuti zapravil Vito Plut. Po desni strani je prodrl William Franklin Vicente in odlično podal Vitu Plutu v sredino. Belokranjec se je znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem, žogo pa poslal čez vrata.

Do konca dvoboja smo ponovno spremljali bolj taktično tekmo, v sodnikovem dodatku pa so gostje po izvedbi kota stresli domačo prečko.

Novogoričani so prikazali zelo solidno predstavo. Bojevitost in angažiranost sta bila na zelo visoki ravni. Proti vodilnemu moštvu lige so bili motivirani, iz nekaterih akcij pa bi lahko zadeli za zmago.

Hit Gorica : Maribor 0:0

Športni park,  sodniki: Perič (Kranj), Kokolj (Škofljica) in Rojko (Logatec).

Hit Gorica: Brljak, Buzeti, Gregorič, Zarifović, A. Jogan (od 84. Celcer), Kovačević, Komac, Ndiaye (od 89. M. Mevlja), Galešić, Arčon (od 70. Vicente), Plut.

Maribor: Pridigar, Mejač, Potokar (od 19. Vidović), Rajčević, Viler, Ibraimi, Filipović, Mertelj, Cvijanović, Berić (od 65. Volaš), Velikonja (od 87. Tavares).

Rumeni kartoni: Kovačević, Zarifović; Berić, Viler.