Zanimiv derbi pripadel gostom

Nova Gorica, 14.04.2012

Za Hit Gorico je ob avtogolu gostov zadel Vito Plut

Derbi med Hitom Gorico in Olimpijo iz Ljubljane se je v Športnem parku zaključil z 2:3.

Pri domači zasedbi je v prvi postavi v primerjavo z zadnjo tekmo namesto Mihe Mevlje zaigral Nebojša Kovačević. Uvod je minil v mirnem ritmu, brez tveganj in priložnosti.
 
Prvi so sprožili gostje v 9. minuti. Deset minut pozneje je s strani za Olimpijo poizkušal Nikola Nikezić, a je bil vratar Hita Gorice Darko Brljak na mestu. Novogoričani so odgovorili s tremi priložnostmi.

Najprej je iz zelo lepega položaja Alen Jogan z glavo za las zgrešil vrata, nakar sta strel nenatančno usmerila Welle Ndiaye ter William Franklin Vicente.

V 28. minuti je napadala Olimpija, zaključek akcije pa je zaznamoval strel Mihe Gregoriča v lastno vratnico. Le tri minute pozneje vodstvo gostov. Dare Vršič je izvajal prosti udarec, domači vratar je žogo na kratko odbil, Nikola Nikezić pa jo je poslal v mrežo.
 
Po prejetem zadetku so belo-modri zaigrali v krču, vrata zmajev pa so ogrozili ob koncu polčasa. S prostega udarca je nevarno streljal Goran Galešić, sledil je še dober poskus Vita Pluta.
 
Uvod drugega polčasa je pripadel Hitu Gorici. V 47. minuti je vratar Brljak poslal dolgo žogo na gostujočo polovico, branilec Olimpije pa je nespretno posredoval in z glavo dosegel avtogol. Belo-modrim je izenačenje dalo krila.

Do sporne situacije je prišlo v 53. minuti. Vito Plut je padel pred vrati Ljubljančanov. Sodnik je presodil, da je šlo za simulacijo, ne za prekršek. Novogoričani so igrali precej bolj podjetno in si pripravili tudi nekaj polpriložnosti.

Toda trenutek nepazljivosti jih je v 60. minuti stal dotlej ugodnega rezultata. Po predložku Vršiča je bil najvišji Dejan Djermanović in zadel za 1:2. Tudi v nadaljevanju smo spremljali aktivno srečanje.

Vito Plut je s strelom zatresel daljšo vratnico, namesto vnovičnega izenačenja pa je že v naslednjem napadu Olimpija prišla do višje prednosti. Aris Zarifović je po mnenju sodnika v kazenskem prostoru napravil prekršek, Dare Vršič pa je z bele točke zadel za 1:3.

Po tretjem zadetku gostov se je igra nekoliko umirila. Iniciativo so imeli domači nogometaši, a si izrazite priložnosti do 79. minute niso priigrali. Tedaj pa je Vito Plut z okrog 14 metrov silovito zadel za 2:3.

Kljub napadom belo-modrim ni uspelo priti do končnega izenačenja. Zadnjo priložnost je ob izteku tekme imel Andrej Komac.


HIT GORICA - OLIMPIJA LJUBLJANA 2:3 (0:1)
Nova Gorica, Športni park

strelci:  Jović 48./ag, Plut 79.; Nikezić 30., Djermanović 60., Vršič 66./11-m

Hit Gorica: Brljak, Komac, Zarifović, Kovačević, Vicente (75. Arčon), Galešić, Buzeti, Plut, Ndiaye (od 84. M. Mevlja), A. Jogan, Gregorič.

Olimpija: Džafić, Jović, Salkić, Djermanović (78. Božič), Anđelković (od 67. Ranić), Nikezić, Ivelja, Vršič, Radujko, Lovrečič (od 90. Bešić), Sretenović.