Mladinci Hita Gorice z zmago v Velenju z 2:0 postali državni prvaki v sezoni 2011/12.

Nova Gorica, 04.06.2012

Kot smo že obelodanili, so mladinci Hita Gorice z zmago v Velenju z 2:0 postali državni prvaki v sezoni 2011/12. Novogoričani so naslov osvojili že tri kroge pred koncem prvenstva, saj imajo pred drugimi Domžalami kar 12 točk prednosti.

Varovanci trenerja Iztoka Kavčiča so na dosedanjih 27. prvenstvenih tekmah kar 20-krat zmagali, šestkrat remizirali in le enkrat izgubili.

Najboljši strelec moštva je z 18. zadetki Sandi Bremec, ki trenutno zaseda tudi drugo mesto na lestvici strelcev celotnega prvenstva. Jan Dornik in Alen Pavič sta dosegla po 10 golov, Jaka Kolenc je bil uspešen devetkrat. Podrobnejšo statistiko ekipe bomo objavili po koncu prvenstva, saj, kot rečeno, nogometaše čakajo še tri tekme.
 
Po osvojenem naslovu državnih prvakov je trener ekipe Iztok Kavčič povedal: "Čestitke fantom, ki so od prvega dne verjeli v delo. Znotraj skupine smo postavili določena pravila, postali smo dobra ''klapa'' in iz tekme v tekmo dokazovali, da znamo igrati lep nogomet in zmagovati. Lahko potegnem kar nekaj vzporednic z lansko sezono kadetov Interblocka, saj imamo tudi letos najboljši napad in najboljšo obrambo lige. Prav tako smo v drugem delu prvenstva stopili na plin in nanizali izredno serijo rezultatov, saj smo na 10 tekmah kar 9-krat zmagali in enkrat remizirali.''
                              
Šef strokovnega štaba je dodal: "Še bolj pomembno je dejstvo, da bodo kar številni mladinci priključeni članskemu moštvu, ki bo tudi zaradi finančnih omejitev precej pomlajeno. Verjamem, da so nekateri izhodni letniki pripravljeni in sposobni uspešno igrati tudi v članski konkurenci ter da bodo v prihodnji sezoni opozorili nase. Vsi, ki odhajajo med člane, so namreč zelo delovni, imajo svoje kvalitete in zmagovalno mentaliteto. Obenem pa je sedaj za njih idealen čas za preboj v člansko moštvo."

Kapetan moštva Marko Rojc pa razmišlja takole: "Mislim, da je bila sezona za nas zelo uspešna, saj smo s trdim delom, voljo in željo po šestih letih vrnili mladinski državni naslov v  Novo Gorico. Sami sebi smo dokazali, da smo ekipa z močnim karakterjem, v slačilnici je dobro vzdušje in timski duh. Zelo dobro smo trenirali skozi celotno sezono, trdo garali, trenirali tudi dvakrat dnevno in tudi veliko napredovali, kar je tudi pripomoglo, da smo osvojili državni naslov. Vsi skupaj smo zelo veseli, saj se nam je v selekciji U-14 naslov državnega prvaka izmuznil iz rok. Kot kapetan ekipe se v imenu igralcev zahvaljujem trenerju Iztoku Kavčiču za ves vložen trud, potrpežljivost, razumevanje in dobre nasvete. Vodstvu nogometne šole pa se zahvaljujemo za omogočene dobre pogoje za delo in trud, da smo do tega uspeha skupaj prišli."