Iz Kidričevega praznih rok

Nova Gorica, 12.08.2012

Poraz z 1:2. Že peti gol Dejana Žigona.

Gorica je na gostovanju pri Aluminiju zabeležila drugi poraz v letošnjem prvenstvu. Domači so slavili z 2:1, čeprav so Novogoričani s petim golom Dejana Žigona na začetku drugega polčasa povedli.

Dvoboj se je pričel s poskusoma Krisa in Alen Jogana v prvih minutah tekme. Po uvodni pobudi belo-modrih so do dveh poizkusov prišli tudi domači. Rezultat se ni spremeni.

V 25. minuti je vratarja Aluminija ogrozil prvi strelec tekmovanja Dejan Žigon. Žoga je zletela mimo gola. Do odmora je pri Gorici še enkrat poskusil Kris Jogan.

V nadaljevanju takoj sprememba rezultata. Belo-modre je do prednosti popeljal Žigon. To je že njegov peti gol letos.

Kljub pobudi Novogoričanov, se je v 59. minuti zatresla prav gostujoča mreža. Zadel je Marko Kmetec, ki je v igro vstopil nekaj minut pred tem.

Belo-modri so zatem poskusili doseči vodilni zadetek. Tako beležimo poskus Uroša Celcerja. Toda Gorici ni uspelo zadeti še drugič. To pa so 10 minut pred koncem dosegli domači, potem ko je z roba kazenskega prostora uspešno meril Robert Kurež.

Do konca dvoboja je za izenačenje meril Miha Mevlja, a mu ni uspelo. Igra je bila zelo izenačena: število strelov 7:7, koti 4:4, prekrški 12:14.

Po uspešnih nastopih je Gorica utrpela poraz. Naslednja tekma jo čaka v soboto doma proti Luki Kopru.   

ALUMINIJ - GORICA 2:1 (0:0)

Strelci: Kmetec 61., Kurež 83.; Žigon 47.

Aluminij: Murko, Kožar, Topolovec, Žagar (63./Režonja), Sulejmanović, Drevenšek, Spahić, Bingo, Medved  (89./Vraničar), Kurež, Bešić (53./Kmetec).

Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, A. Jogan, Celcer, M. Mevlja, Vetrih, Ndiaye (86./Dornik), Žigon, Arčon, K. Jogan (78./Bremec).