Gorica v četrtfinalu Pokala Slovenije

Nova Gorica, 19.09.2012

Za Gorico so zadeli Ndiaye, Praprotnik, Celcer in Kris Jogan

V osmini finala Pokala Slovenije je ND Gorica v Tolminu s 4:1 premagala domače moštvo in se uvrstila v četrtfinale tega tekmovanja.

Novogoričani so slavili po podaljških. Po prvem polčasu brez zadetkov je za belo-modre v drugi minuti nadaljevanja zadel Senegalec Welle Ndiaye. Tolminci so izenačili v 65. minuti, ko je bil uspešen nekdanji nogometaš Gorice Tine Kravanja.

Sledili so podaljški, v katerih je Gorica pokazala svojo premoč. Za 2:1 je v 99. minuti zadel Nejc Praprotnik. V 115. minuti je bil uspešen Uroš Celcer, štiri minute pozneje pa je končni rezultat postavil Kris Jogan s strelom z bele točke.

Ob koncu srečanja sta pri domačih rdeča kartona prejela Matija Šuligoj in Dalibor Sokanovič. Za Novogoričane je prvič na uradni tekmi zaigral nov igralec Mbida Bindzi Ebila Jean, ki je star 22 let in prihaja iz Kameruna.

V Tolminu smo videli pravi nogometni praznik in dober severnoprimorski debri.

NK Tolmin : ND Gorica 1:4 (0:0, 1:1)

NK Tolmin: Baloh, Lipužič Bratuž (od 103. Domijan), Kos, Rutar, Šuligoj, Kravanja (od 70. Mrak), Jarc, Pavšič, Kucalović (od 95. De. Sokanović), Kalakovič, Da. Sokanović. 

ND Gorica: Štrukelj, Mbida, Širok, Gregorič, Kadrija, Vetrih, Ndiaye, Žigon (od 103. Celcer), Dornik (od 70. Praprotnik), Bremec (od 46. M. Mevlja), K. Jogan.