Gorica iz Kopra brez točk

Nova Gorica, 27.10.2012

Že v sredo zelo pomembna pokalna tekma

Po dveh zaporednih slavjih se nogometašem ND Gorice nastop na koprski Bonifiki ni posrečil. A poraza z 0:4 ne gre objokovati, saj belo-modre že v sredo v Športnem parku čaka povratna tekma Pokala Slovenije, kjer bodo lovili preboj v polfinale.

Precej težko, namočeno igrišče je botrovalo k spremenljivi predstavi, v kateri so več konkretnosti prikazali domači nogometaši. Gorica je sicer začela spodbudno, saj je Miha Mevlja po podaji s kota streljal z glavo. Domači so odgovorili prek Domna Črnigoja in Ivice Guberca, a se rezultat ni spremenil.

Vse do uvodnega zadetka Kopra smo spremljali šahovsko igro na sredini igrišča. Domači so  povedli v 34. minuti, ko je zadel Matej Pučko. Novogoričani niso našli pravega odgovora, Koper pa je v zadnjih sekundah prvega dela prek Miroslava Čovile zadel še drugič.

V začetku nadaljevanja je v igro namesto Krisa Jogana vstopil Sandi Bremec, kmalu zatem je Nejca Praprotnika nadomestil Jan Dornik. Toda v 54. minuti je nekdanji nogometaš Gorice Ivan Brečevič zadel za tretji gol Kopra in zmagovalec je bil takorekoč odločen.

Novogoričani so bili potem nekaj bolj konkretni. Priigrali so si nekaj prekinitev ter poskus Amedeja Vetriha. Koper je v 70. minuti prek Brečevića zadel še četrtič. Do konca tekme je za belo-modre streljal Dejan Žigon, tudi on brez uspeha.

Ne glede na tokratni izid je potrebno takoj dvigniti glave. V sredo Goričane čaka izjemno pomembna tekma za preboj med štiri najboljše v pokalu. V soboto pa v Športni park prihaja Triglav. Gremo, plavi! 

Luka Koper : Gorica 4:0 (2:0)

Stadion Bonifika, sodniki: Čeferin (Kranj), Rep (Radovljica) in Arhar (Vrhnika).

Strelci: 1:0 Pučko (35.), 2:0 Čovilo (44.), 3:0 Brečević (57.), 4:0 Brečević (70.).

Luka Koper: Nenezić, Guberac, Majcen (od 65. Popović), Črnigoj, Tom (od 53. Brečević), Perger, Mavrič-Rožič (od 75. Filipovič), Hadžič, Palčič, Čovilo, Pučko.

Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 46. Bremec), Žigon, Praprotnik (od 54. Dornik), Mevlja (od 86. Pavič), Gregorič, A. Jogan.

Rumeni kartoni: Guberac, Popovič; Simčič, Kadrija.