Pomembna zmaga nad Muro! Žigon dvakratni strelec, Simčič ubranil penal

Nova Gorica, 24.11.2012

Tri točke so ostale v Športnem parku

Gorica je na zadnji domači tekmi v letu 2012 z 2:0 premagala Muro. To je po dveh zaporednih porazih zelo pomemben uspeh. Dvakrat je zadel Dejan Žigon, ki je sedaj pri številu devetih sezonskih golov.

Nekoliko več od igre so sprva imeli gostje, a je mladi domači zvezni igralec Taulant Kadrija prvi zapretil. Odgovoril mu je Rok Buzeti, v 16. minuti pa je bil po predložku z glavo nenatančen Welle Ndiaye. V sredinskem delu prvega polčasa so bili nevarnejši Novogoričani.

Tako je dobro streljal Dejan Žigon, gostujoči vratar pa je žogo dobil v kot. Kmalu zatem sta sledila še poskusa Jeana Mbide ter  Krisa Jogana.  Muraši so bili ob koncu polčasa znova bolj podjetni, a kaj več od nekaterih udarcev s kota si niso pripravili.

Domači so prek Dejana Žigona povedli takoj po povratku s slačilnice. Prvemu strelcu belo-modrih je za osmi prvenstveni gol podal Jean Mbida, Žigon pa se je odločil za strel nekje z roba kazenskega prostora.

S podobne oddaljenosti je Žigon v 56. minuti po podaji Krisa Jogana postavil končni rezultat. Gostje so poskušali izid preobrniti tudi z menjavama. Tako sta streljala rezervista Nusmir Fajič ter Mario Sačer. Vratar Gorice Vasja Simčič se je izkazal.

Novogoričani so do konca tekme varovali lepo prednost, ki bi se lahko delno stopila v 90. minuti, ko je po igranju z roko Dejana Žigona enajstmetrovko izvedel Muraš Damjan Bohar, a se je Vasja Simčič izkazal in strel ubranil. Goriški vratar je dobro posredoval tudi ob zadnjem napadu gostov, tako da so pomembne tri točke ostale doma.

Pri šesti letošnji zmagi je sodeloval tudi mladi Nedim Durić, ki je debitiral v Prvi ligi.

Gorico zadnja tekma čaka čez teden dni v Stožicah.

 

GORICA : MURA 2:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Perić (Kranj), Ul (Šentilj v Slovenskih goricah) in Arhar (Vrhnika).

Strelec: 1:0 Žigon (47.), 2:0 Žigon (56.).

Gorica: Simčič, Kadrija (od 61. M. Mevlja), Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 68. Praprotnik), Žigon, Mbida Bindzi (od 85. Durič), Gregorič, Ndiaye, A. Jogan.

Mura 05: Šafer, Cipot, Bohar, Kramar (od 60. Sačer), Buzeti, Travner, Janža, Jelić (od 79. Vaš), Aborah, Eterović (od 60. Fajić), Maruško.

Rumena kartona: Kadrija; Aborah.