V deževnem vremenu domači poraz

Nova Gorica, 30.03.2013

Domžale slavile z 1:0, Gorica zgrešila ''penal''

Nogometaši Gorice so v domačem nastopu zabeležili poraz proti Domžalam. Gostje so do zmage prišli po edinem zadetku v 54. minuti, Gorica pa je le nekaj trenutkov prej zastreljala enajstmetrovko in v 72. minuti stala v desetih.

Po uvodnih minutah je v 10. prvič na tekmi zapretil domačin Jan Dornik, ki mu ni uspelo zadeti. Zatem je poskusil tudi Taulant Kadrija, sledila pa je igra med obema kazenskima prostoroma. Razmočeno igrišče je igralcem oteževalo izpeljavo dobrih kombinacij.

Proti koncu polčasa je streljal tudi Miha Mevlja, v 44. minuti pa je dobro sprožil Nejc Praprotnik. Še pred tem so imeli gostje prek Gorana Vuka lepo priložnost.

Že v drugi minuti nadaljevanja je v gostujočem kazenskem prostoru padel Nejc Praprotnik. Isti nogometaš je tudi streljal z bele točke, a je domžalski vratar Nejc Vidmar poskus ubranil. Po pregovoru kdor ne da, dobi, so gostje že v 54. minuti kaznovali domače. Žiga Kous je z natančnim strelom premagal Vasjo Simčiča.

Goričani so sicer pokazali voljo, da bi prišli do izenačenja, a jim to ni uspelo. Sprva je še dvakrat neuspešno streljal Praprotnik, nakar je v 72. minuti Jani Šturm prejel dva opomina in moral predčasno z igrišča.

Do konca enakovrednega dvoboja ni prišlo do sprememb. Statistika v strelih je bila 7:8, v prekrških pa kar 7:14.

 

ND Gorica : NK Domžale 0:1 (0:0)

Strelec: Žiga Kous 54.