Solidna igra, a brez točk

Nova Gorica, 06.04.2013

Goričani iz Velenja z minimalnim porazom

Gorica se iz Velenja vrača z minimalnim porazom. Toda pričetek tekme je pripadel gostom, ki so s streli Amedeja Vetriha ter Welleja Ndiayeja dobro zapretili. Imeli so pobudo in več lepih akcij.
 
Rudar se je prebudil šele po četrt ure igre. Aktiven je bil predvsem Aleš Jeseničnik, toda vratar Vasja Simčič se ni dal. Za Gorico sta streljala tudi Jean Mbida ter znova Amedej Vetrih.  Lepo priložnost je v 33. minuti imel Saša Aleksander Živec, a je po podaji Mihe Mevlje in lepem preigravanju zgrešil vrata. Isti igralec je poskusil tudi tik pred odhodom na odmor.

Rudar je do zmagovitega zadetka prišel v 50. minuti. Po podaji Jeseničnika je Mate Eterovič z glavo zadel za 1:0. Novogoričane je gol domačih presekal in nekaj minut so potrebovali za novo ogrožanje velenjskih vrat. Tako je streljal Jean Mbida, sledil mu je tudi Uroš Celcer, a vsakokrat brez uspeha.
 
Saša Živec je imel v 71. minuti znova lepo priložnost, njegov strel pa je le za las zgrešil cilj. Zatem bi lahko domači podvojili prednost, a je Alen Jogan dobro posredoval.

Zadnjo akcijo za izenačenje pa so belo-modri zamudili v 88. minuti. Tedaj je lepo podal Nejc Praprotnik, Dejan Žigon pa je bil za nekaj centimetrov prekratek. Do konca sta poskusila še Sandi Bremec in Robi Jakovljevič, ki sta priložnost za igro dobila ob koncu tekme.

V naslednjem krogu Gorica gostuje v Mariboru.

Rudar : Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Vinčič (Maribor), Friš (Sladki Vrh) in Benc (Rače).
Strelec: 1:0 Eterović (50.).

Rudar: Rozman (od 15. Pašagič), Jeseničnik, Kašnik, Bubalović, Jahić, Črnčič (od 73. Bolha), Radujko, Rotman, Klinar, Eterović, Firer (od 85. Podlogar).

Gorica: Simčič, Mbida, Celcer, A. Jogan, Širok, Praprotnik, Ndiaye (od 84. Jakovljevič), Vetrih, M. Mevlja (od 79. Bremec), Živec, Žigon.

Rumeni kartoni: Črnčič, Eterović, Rotman, Jahić; Praprotnik, Vetrih.