Bravo, fantje! Iz Ljudskega vrta s točko

Nova Gorica, 31.08.2013

Za Gorico je v 81. minuti zadel Gianluca Lapadula

V Ljudskem vrtu se je derbi kroga razpletel brez zmagovalca. Gorica in Maribor sta se razšla z 1:1.

Belo-modri so zaigrali v preverjeni postavi, le na desnem boku je debitiral Brazilec Ronaldo Vanin. Prvo pravo priložnost so imeli Goričani, ko je v 12. minuti Massimo Coda po podaji s kota streljal tik čez prečnik.

Zatem sta poskusila tudi Amedej Vetrih in Gianluca Lapadula, a se izid ni spremenil. Maribor je sicer nekaj časa kontroliral igro, prvi resen udarec pa sprožil v 25. minuti. Vratar Alex Cordaz je dobro ubranil sterl Svenu Dodleku. Le minuto pozneje so vijolični povedli, ko je z bližine zadel Marcos Tavares.

Po zadetku je za domače streljal Željko Filipovič, odgovoril pa je Massimo Coda. V 41. minuti je Amedej Vetrih odlično podal do Welleja Ndiayeja, ki je dobro streljal z glavo, a je domači vratar Jasmin Handanović s skrajnimi močmi žogo izbil v kot.

Uvod v nadaljevanje je bil živahen. Za domače sta streljala Damjan Bohar in Aleš Mertelj, pri Gorici pa Welle Ndiaye ter Gianluca Lapadula. Sledilo je mirnejše nadaljevanje, v katerem so belo-modi iskali izenačenje. Streljali so Ronaldo Vanin, Amedej Vetrih z razdalje ter ponovno Lapadula.

Prav ta nogometaš iz Torina je priskrbel izenačenje. Po akciji rezervista Danieleja Bazzofie, ter Massima Code je Lapadula v 81. minuti dvoboja prehitel vratarja Handanoviča ter zadel za 1:1.

Do konca tekme smo spremljali odprto igro z obeh strani, mreži pa se nista več zatresli. Zadnji strel je v 92. minuti sprožil Goran Cvijanović, a je Alex Cordaz udarec ubranil.  

Bravo, Gorica! To je bila prva tekma, ko Maribor ni osvojil vseh treh točk. 

Novogoričane so v Ljudskem vrtu spremljali tudi Terror boysi, ki so večji del tekme preglasili domačo navijaško skupino. Bravo, navijači!



NK Maribor : ND Gorica 1:1 (1:0)

Ljudski vrt, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelca: 1:0 Tavares (27.), 1:1 Lapadula (81.).

NK Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus (od 46. Mertelj), Trajkovski, Filipović, Dodlek, Bohar, Črnic, Mendy (od 80. Fajić), Tavares (od 80. Cvijanović).ž

ND Gorica: Cordaz, Vanin (od 64. Širok), T. Kavčič, Jogan, Favalli, Vicente (od 74. Bazzoffia), Vetrih, N'Diaye (od 56. Misuraca), Lapadula, Živec, Coda.

Na klopi so bili še: Simčič, Berardocco, Gigli, Danilevičius.

Rumeni karton: Vetrih.