Gorica s pokerjem v derbiju porazila Zavrč

Nova Gorica, 05.10.2013

Zadeli so Coda, Lapadula, Misuraca in gostje z avtogolom, kar tri gole je pripravil Saša A. Živec


Novogoriški nogometaši so z moštveno igro v derbiju kroga kar s 4:0 premagali doslej vodilni Zavrč in se utrdili na mestih tik pod vrhom lestvice.

Z nekaterimi spremembami v moštvu (prvič je bil kapetan Bruno Vicente, v vlogi osrednjega branilca je kaznovanega Alena Jogana nadomestil Abel Gigli, ton igre je v ofenzivi znova dajal Saša A. Živec) so belo-modri začeli bolj previdno kot običajno.

Kljub temu je imel prvo priložnost Massimo Coda. Sledila sta dva poskusa Gianluce Lapadule, do vodstva pa je Gorica prišla v 21. minuti. Saša Aleksander Živec, ki je tokrat odigral res dobro tekmo, je atraktivno s peto zaposlil Alessandra Favallija. Ta je z leve strani poslal nizek predložek, ki ga je Massimo Coda spremenil v vodilni zadetek, že svoj sedmi v sezoni.

Gorica je nadaljevala z boljšo in ekipno igro. V 29. minuti je Saša A. Živec izvedel prodor, v kazenskem prostoru pa so ga gostje nepravilno zaustavili. Z bele točke je bil natančen Gianvito Misuraca.
Novogoričani so se sprostili in še naprej prevladovali. Saša A. Živec je imel prste vmes tudi pri tretjem golu. Zelo dobro je izvedel udarec iz kota, po kateri je Dejan Kurbus zatresel lastno mrežo. 3:0!
Zavrč je prvo pravo priložnost imel šele v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Po odbiti žogi in strelu gostov pa se je izkazal Goriški vratar Alex Cordaz.

V začetku nadaljevanja igra na sredini brez pravih priložnosti. V 60. minuti je bilo že 4:0. Gostujoči branilec Murko je z roko igral v lastnem kazenskem prostoru, z 11-metrovke pa je bil to pot uspešen Gianluca Lapadula.

V drugem polčasu so belo-modri zaigrali tudi z novici Matijo Širokom, Tomasom Danilevičiusem ter Danielejem Bazzoffio. Po četrtem golu se je sprva znova izkazal vratar Cordaz, do konca dvoboja pa sta lepi priložnosti imela še Lapadula in Misuraca.

Sledi dvotedenski prvenstveni premor.
 


ND Gorica : Zavrč 4:0 (3:0)

Športni park, sodniki: Vinčić, Šinkovec (oba Maribor) in Friš (Sladki Vrh).

Strelci: 1:0 Coda (21.), 2:0 Misuraca (29., 11-m), 3:0 Kurbus (35., avtogol), 4:0 Lapadula (60., 11-m).

ND Gorica: Cordaz, Coda (od 62. Danilievičius), Lapadula (od 80. Bazzoffia), Ndiaye, Živec, Kavčič, Vanin, Favalli (od 46. Širok), Vicente, Misuraca, Gigli.

Zavrč: Fink, Murko, Šafarić (od 69. Brlečič), Kelenc (od 47. Fuček), Sambolec, Kurbus, Čeh, Roj (od 47. Kokol), Kresinger, Golubar, Matjašič.

Rumeni kartoni: Ndiaye; Matjašič, Murko.