Novogoričani s točko iz Ljubljane

Nova Gorica, 02.11.2013

Zadela sta Massimo Coda in Gianluca Lapadula

V prestolnici države je Gorica pri Olimpiji iztržila točko z izidom 2:2. 

Začetek tekme je minil v mirnih tonih, nobena ekipa ni želela ničesar tvegati. Tako prvi poskus beležimo v 13. minuti, ko je streljal Novogoričan Massimo Coda. Na drugi strani mu je z najbolj natančnim strelom v prvem polčasu odgovoril Nik Omladič. Toda vratar belo-modrih Alex Cordaz je strel ubranil.

Za Olimpijo so nekje na sredini polčasa poskusili še Ivelja, Etame ter Apatič. Resne nevarnosti za goriški gol ni bilo, pri belo-modrih pa velja omeniti strel z velike razdalje branilca Marca Modola, ki je zletel mimo Olimpijinih vrat.

Bolj zanimiva tekma je bila v drugem polčasu. Sprva sta streljala Saša Aleksander Živec ter Welle Nidaye, v 47. minuti pa so belo-modri prišli do prednosti. Po podaji z levega krila se je pred domačimi vrati najboljše znašel Massimo Coda ter z glavo dosegel svoj osmi prvenstveni gol.

Zatem so v napad krenili Ljubljančani, ki so nanizali kar nekaj nevarnih akcij. V 55. minuti je po odbiti žogi v gostujočem kazenskem prostoru z bližine zadel Milan Andželković. To je bil prvi gol Olimpije po štirih sušnih tekmah.

Izenačujoči zadetek je pomenil vnovično previdnost na obeh straneh. Za domače je znova poskusil Omladič, za strani gostov pa je čez vrata meril Bruno Vicente.

Igra se je znova razživela v končnici srečanja. V 77. minuti je Nik Omladič odlično zaposlil Andraža Šporarja, ki je s strelom v daljši kot popeljal Olimpijo do prednosti. Toda situacija iz začetka drugega dela igre se je ponovila. Tokrat so bili Novogoričani tisti, ki so takoj po vodstvu nasprotne ekipe izenačili.

Vratar Alex Cordaz je v 82. minuti izvedel redko viden prodor in žogo vodil skoraj do polovice igrišča. S tam je z dolgo žogo našel Massima Codo, ki jo je podaljšal do Gianluce Lapdule. Ta je z lob-udarcem zadel za 2:2. To je bil tudi končni rezultat srečanja.

NK OLIMPIJA – ND GORICA 2:2 (0:0)

ŠRC Stožice, Ljubljana,

Strelci: Anđelković 54., Šporar 77.; Coda 47., Lapadula 82.

Olimpija: Džafić, Jović, Mitrović, Anđelković, Apatič, Ivelja, Radosavljević, Eteme (84./Božič), Omladič, Vukčević, Šporar (91./Djermanović).

Gorica: Cordaz, Modolo, Gigli, Favalli, Vanin, Vicente (84./Vetrih), N'diaye (91./Širok), Misuraca, Živec (76./Bazzoffia), Lapadula, Coda.

Neuporabljene menjave: Jogan, Simčič, Berardocco, Danilevičius