ND Gorica spomladanski del pričela z remijem

Nova Gorica, 08.03.2014

Za belo-modre je zadel Gianluca Lapadula

ND Gorica je spomladanski del prvenstva pričela z domačim remijem proti Domžalam. Ob polčasu je bilo 1:1.

Pričetek tekme je bil razburljiv. V 4. minuti je domači igralec Luca Berardocco v lastnem kazenskem prostoru igral z roko in prejel neposredni rdeči karton. Gostje so imeli na voljo kazenski udarec, ki ga je uspešno izvedel Jousha Parker.

Reakcija domačih je bila odločna. Gianluca Lapadula je že v 11. minuti rezultat izenačil. Zadel je po predložku s strani. To je že osmi prvenstveni gol Torinčana.

Zatem sta streljala Amedej Vetrih in znova Lapadula. Parker je v 27. minuti stresel okvir domačega gola, do odhoda na odmor pa je poskusil še Massimo Coda.

V nadaljevanju tekme so domači še nekajkrat streljali na gostujoči gol, a vsakič brez uspeha. Najlepšo priložnost je imel Tomas Danilevičius v 76. minuti. Po lepi podaji z desne strani je zadel okvir vrat. Enako priložnost, ko so zadeli okvir vrat, so imeli tudi gostujoči igralci v 85. minuti.

Tekma se je, tako kot se je začela, tudi zaključila razburljivo, s strelom z enajstih metrov za goste. Poskusil je Joshua Parker, domači vratar Alex Cordaz pa je strel ubranil.

Izmed novincev sta zaigrala Francesco Finocchio in Filippo Boniperti.

 

ND Gorica : Domžale 1:1 (1:1)

Športni park, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj) in Friš (Sladki Vrh).

Strelca: 0:1 Parker (5./11 m), 1:1 Lapadula (12.).

ND Gorica: Cordaz, Vetrih, Coda (od 68. Danilievičius), Lapadula (od 87. Finocchio), Boniperti (od 60. Bazzoffia), Jogan, Vanin, Favalli, Berardocco, Misuraca, Modolo.

Domžale: Vidmar, Zec, S. Vuk (od 82. Aneff), Živec, Jelar (od 71. Požeg Vancaš), Maksimović, Parker, Dobrovoljc, Janža, Korun, Husmani (od 60. Stankovič).

Rumeni kartoni: Favalli, Danilievičius; Janža, Jelar, Korun.
Rdeč karton: Berardocco (4.).